Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Ketting uit de knoop halen? Gebruik dit trucje

ketting-uit-de-knoop-halen-gebruik-dit-trucje.jpg

Het lijkt soms wel alsof je kettingen een eigen leven hebben. Hoe netjes je ze ook af doet, binnen een mum van tijd zitten er een knoop in die er met geen mogelijkheid uit lijkt te gaan. Heel irritant. Maar gelukkig kun je met dit trucje je ketting weer makkelijk uit de knoop halen. 

En de geheime wapens heb je waarschijnlijk al in huis. 

Ketting uit de knoop halen

Een ketting uit de knoop halen kan een ontzettend frustrerend werkje zijn. Bespaar jezelf de volgende keer een half uur priegelen en schakel meteen een hulplijn in. Namelijk een schroevendraaier, naald, pen, tandenstoker of ander puntig scherp voorwerp. Leg je ketting op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld een bureau of de eettafel, en steek je puntige voorwerp naar keuze tussen de knoop. Beweeg deze vervolgens rustig heen en weer, en langzaam maar zeker komt de knoop weer uit je ketting. Leg eventueel ook iets tussen de knoop en je ondergrond, om te voorkomen dat je bijvoorbeeld de tafel met een schroevendraaier beschadigt.

Extra hulp

Werkt het niet? Of gaat het niet zo snel als je zou willen? Dan is het tijd voor hulplijn nummer twee: olie. Druppel een beetje slaolie, olijfolie of babyolie op de knoop. Hierdoor wordt de ketting gladder en glijden de schakels makkelijker langs elkaar. Zo krijg je die knoop nog sneller uit je favoriete ketting. Je kunt natuurlijk ook een andere olie gebruiken dan de bovenstaande voorbeelden, maar deze soorten zijn makkelijk weg te wassen en beschadigen je sieraden niet. Je krijgt de olie het beste van je ketting door ‘m even in een mengsel van water en milde zeep onder te dompelen, af te spoelen en met een zachte doek voorzichtig schoon te maken. 

Lees ook: Zo kun je je oorbellen het beste schoonmaken (en zo vaak moet het)

Nooit meer in de knoop

Hoewel je je kettingen voortaan een stuk sneller van knopen kunt verlossen, wil je het probleem natuurlijk liever voor zijn. Dat kun je het beste doen met behulp van een rietje. Maak je ketting open en steek de ene kant door een rietje en de andere kant van de ketting door een ander rietje. Maak vervolgens de sluiting weer vast. Zo voorkom je dat je kettingen in de knoop kunnen raken én raken ze niet beschadigd. 

Bron | Tips en Weetjes, Flair, WikiHow
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant