Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Huh? Blijkbaar hangen we kerstlichtjes altijd al verkeerd op

kerstlichtjes-margriet.jpg

Heb jij al een kerstboom in huis? Nu de sint weer is vertrokken naar Spanje, kunnen de kerstballen, -slingers en -hangers van zolder. Al zul je de kerstlichtjes dit keer waarschijnlijk anders ophangen.

Zit je elk jaar weer te worstelen met de kerstlichtjes? En is het al meerdere keren voorgekomen dat het snoer nét iets te kort is voor een mooie verlichte boom? De manier van ophangen kan een wereld van verschil maken. Dat scheelt je niet alleen heel veel tijd, maar waarschijnlijk ook een hoop gekibbel en gemopper.

Lichtjes verticaal ophangen

De oplossing voor het leed dat kerstlichtjes ophangen heet? Het lichtsnoer verticaal in de boom hangen in plaats van horizontaal in cirkels! Allereerst heb je dan veel minder lichtjes nodig dan op de normale manier. Je hoeft dan namelijk geen lichtjes te hangen op het stuk boom dat toch niet te zien is, waardoor je meer lichtjes over hebt voor de voorkant. Maar dat is niet het enige voordeel. Want door de verlichting van boven naar beneden op te hangen, raakt het snoer ook nog eens miner snel in de knoop. Je wikkelt ze namelijk niet om de hele boom heen, wat het een stuk overzichtelijker maakt. Halleluja!

Zo ga je te werk

Wil jij dit handige trucje proberen? Begin bovenaan met het uiteinde van de kerstlichtjes, dat geen stekker heeft. Vanaf dat punt kun je het snoer verticaal ophangen. Verplaats vervolgens het snoer een paar centimeter opzij en rijg het dan weer naar boven. Dit herhaal je tot de hele boom is voorzien van gezellige lampjes. Ging de uitleg te snel? Hieronder kun je zien hoe het moet:  

@mrsclarehoops

This method saved me so many times 🎄##christmasdance ##mumslifeinlockdown ##festiveness

♬ Rocking Around the Christmas Tree – Brenda Lee

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant