Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dit is waarom je je kaarsen in de vriezer zou moeten bewaren

kaarsen-in-de-vriezer.jpg

Natuurlijk is een beetje gesmolten kaarsvet rondom een kaarsenhouder niet heel gek, maar als je vaak last hebt van druipende kaarsen en je geen zin hebt in geknoei op je tafelkleed of meubels, leg je kaarsen dan eens in de vriezer. 

Met dit trucje gaan je kaarsen ook een stuk langer mee. 

Kaarsen in de vriezer bewaren 

Door je kaarsen een nachtje (maar minimaal een paar uurtjes) in de vriezer te leggen voordat je ze aansteekt, voorkom je dat je kaarsen beginnen te druipen. Dat komt doordat de kou ervoor zorgt dat ze minder snel beginnen te smelten. Je voorkomt niet alleen het druipen, maar doordat ze een stuk minder hard branden, heb je er ook langer plezier van. Een andere optie is om je kaarsen even in zout water te laten weken om het druipen te voorkomen. Droog ze na het weken niet af, maar laat ze rustig opdrogen. Hierdoor zullen je kaarsen mooier branden. 

Kaarsvet verwijderen

Is het kwaad al geschied en heb je toch kaarsvet gemorst? Dan bestaan er een hoop verschillende trucjes om het weer los te krijgen. Maar ook daar komt de vriezer handig van pas. Krijg je bijvoorbeeld het kaarsvet niet meer van de kaarsenhouder of wil je het laatste restje kaarsvet uit een opgebrande kaars in een glazen potje krijgen? Leg dit dan een paar uurtjes in de diepvries. Het bevroren kaarsvet wordt hierdoor heel hard, waardoor het gemakkelijker loskomt. Je kunt een klein mesje gebruiken om de restjes los te tikken.

Lees ook: Zo maak je die populaire gedraaide kaarsen op Instagram zelf

Kies de juiste plek

Om je kaarsen mooier te laten branden, langer mee te laten gaan én ervoor te zorgen dat ze minder druipen, is naast de vriezer ook de plek waar je ze neerzet van invloed. Zo staat een schaal vol met kaarsen heel gezellig, maar al die warmte zorgt ervoor dat de kaarsen sneller smelten. Zet ze dus iets verder uit elkaar als je wil dat je kaarsen langer meegaan. Let er daarnaast op dat je de kaarsen niet op een tochtige plek neerzet. Je zult zien dat wanneer je kaarsen in de buurt van een deur of raam staan, één kant van de kaars sneller zal smelten, waardoor ‘ie sneller opbrandt. Als dit gebeurt op een plek waar het niet tocht, draai dan je kaarsen steeds een kwartslag. Zo voorkom je dat er één kant harder gaat dan de ander. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | The Daily Dutch, Babbels en brabbels, Radio2
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant