Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Is het heet in je huis? Met déze tips breng je daar verandering in

young-woman-in-profile-in-front-a-fan.jpg

Het is heerlijk weer en daar zitten allerlei fijne voordelen aan. Je komt nu misschien meer buiten en de zonnestralen zijn erg goed voor je mentale gestel. Maar elk voordeel heeft z’n nadeel, de temperatuur kan binnen in huis namelijk snel oplopen. Benieuwd wat je allemaal kan doen om het in jouw huis lekker koel te houden? Lees dan verder.

Als de temperatuur bij jou thuis met de dag stijgt, zit er tussen de onderstaande tips misschien wel een oplossing.

1. Potdicht

Het ziet er misschien niet zo gezellig uit, maar als je alle ramen, deuren én gordijnen dicht doet, merk je dat het een stuk koeler in je huis wordt en blijft. Zet hier nog eens een ventilator bij en je komt de zomer prima door. Deze tactiek ken je wellicht al van je vakanties naar mediterrane landen, want daar houden ze in tijden van extreme hitte ook alles zoveel mogelijk dicht. 

2. IJskoud

Geen zin, tijd of geld om een airco aan te schaffen? Ga dan voor een huis-tuin-en-keuken-oplossing Het enige wat je namelijk moet doen, is je ventilator aanzetten en er ijskoude koelelementen voorzetten. Daardoor wordt de lucht die de ventilator blaast kouder. Het brengt de temperatuur in je huis zelf overigens niet omlaag. Daarvoor heb je dan weer wel echt een airco nodig. 

3. Ga voor groen

Heb je een plat dak thuis? Kies er dan voor om er een groen dak van te maken en er plantjes op te laten groeien. In de zomer kan je dit groene dak makkelijk nat maken en daardoor blijft je huis lekker koel. Bovendien staat het nog gezellig ook!

4. Beperk elektra

Beperk het gebruik van elektrische apparaten in huis als het buiten heet is. Probeer de was dus buiten te laten drogen in plaats van in de droger en kies ’s avonds voor een frisse salade en niet voor een pizza uit de oven.

Bron | RTL Nieuws, Essent
Beeld | Getty Images

Ook interessant