Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Ijsvorming in de vriezer voorkomen? Dat doe je zo

ijsvorming-in-de-vriezer-voorkomen-dat-doe-je-zo.jpg

De vriezer ontdooien is een klusje dat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Daarom is het het beste om ijsvorming in de vriezer helemaal te voorkomen. Hoe je dat doet? Dat leggen we je uit.

Maar om te beginnen moeten we even kijken naar hoe die ijsvorming eigenlijk ontstaat. Dat ijs komt namelijk in je vriezer door vochtige lucht. Dat kun je helaas niet voor 100 procent voorkomen, want het is heel normaal. Wat je echter niet wilt is een dikke laag ijs in je vriezer, want dan kan het langer duren voor je producten ingevroren zijn én het neemt natuurlijk onnodig veel plek in.

Ijsvorming in de vriezer voorkomen

Wat belangrijk is als je ijsvorming wilt voorkomen is om de deur altijd goed dicht te houden. Als je hem namelijk te lang open laat staan of de vriezer niet goed dicht doet, komt er meer vochtige lucht binnen dan nodig. En je raadt het al: dan ontstaat ijsvorming sneller. Doe het de deur van de vriezer dus alleen even open om iets te pakken en sluit hem daarna weer. Check ook altijd even of je hem goed gesloten hebt.

Controleren

Wil je dat extra goed controleren? Doe dan de deur van de vriezer dicht met een vel papier ertussen. Kun je het papier er makkelijk tussenuit trekken? Dan betekent dat dat de deur niet goed dicht gaat en je het beste het rubber kunt vervangen. Als je dan toch bezig bent, kun je ook meteen even de lades controleren. Oh, en laat bakjes met (warm) eten eerst goed afkoelen voor je ze invriest. Dit kan namelijk ook voor ijsvorming zorgen.

Lees ook:
Handig: met deze 8 tips haal je meer uit je diepvries

Vriezer ontdooien

Hoewel je met deze tips ijsvorming kunt voorkomen, ontkom je er niet aan om de vriezer een keer te ontdooien. Het beste doe je dat elke drie maanden. Dat klinkt als vaak, maar het voordeel is dat je het ijs dan makkelijk weg kunt halen en de ventilatie niet verstopt raakt. Tips om je vriezer te ontdooien vind je hier.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant