Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Aha: we gebruiken ijsblokzakjes al ons hele leven verkeerd

ijsklontjes.jpg

Je kunt natuurlijk zakken ijsblokjes halen bij de supermarkt, maar zelf ijs maken in ijsblokzakjes is heel gemakkelijk. Binnen de kortste keren heb je een zak vol ijsblokjes. Met een simpele truc krijg je het ijs er net zo makkelijk uit als dat het water erin ging.

Want wat blijkt? We gebruiken de ijsblokzakjes namelijk ons hele leven al verkeerd.

Ijsblokzakjes

Misschien heb je ze weleens gebruikt: ijsblokzakjes. Het is makkelijker in gebruik dan een ijsblokjesvorm, omdat je niet morst als je naar de vriezer loopt. Het gebruik is eigenlijk heel simpel: je pakt een zakje, doet er water in, vouwt hem dicht en legt het een aantal uur in de vriezer. Vervolgens kan het wel erg lastig zijn om de ijsblokjes uit de verpakking te krijgen.

Lees ook
Dít is waarom je je planten ijsklontjes zou moeten geven

Ijsblokjes bevrijden

De meeste mensen proberen de ijsblokjes uit het zakje te drukken of te knippen. Toch worden je handen snel behoorlijk koud en blijft het plastic vastplakken aan de blokjes. Andere mensen slaan met de zak op het aanrecht om de ijsblokjes te bevrijden. Toch is de kans groot dat de ijsblokjes dan niet meer heel zijn als je ze eruit haalt. Gelukkig hoef je niet langer te stoeien met de ijsblokzakjes, er is namelijk een heel gemakkelijke manier om ijsblokjes uit het zakje te halen.

Video

Zodra je het ijsblokzakje uit de vriezer hebt gepakt, pak je deze met twee handen vast aan de zijkanten en trekt deze vervolgens uit elkaar. Doe dit hetzelfde bij de boven- en onderkant. Blijf vervolgens trekken totdat alle verbindingen los zijn. Er ontstaat nu een grote zak waar alle ijsklontjes los inzitten. De volgende video maakt het nog duidelijker:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Kiwify.nl
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant