Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig! Hoe ijsblokjes de kreukels uit je kleding kunnen halen

ijsblokjes-kreukels-kleding.jpg

Met deze hoge temperaturen zijn er genoeg dingen die je liever overslaat. Het huis stofzuigen, naar de sportclub gaan en voor het aanrecht staan, bijvoorbeeld. Ook strijken is zo’n dingetje. Gelukkig is er een truc waarmee je de kreukels uit je kleding krijgt zónder een hete strijkijzer ter hand te hoeven nemen. 

Hoewel er mensen zijn die strijken een ontspannen werkje vinden, zijn de meeste mensen het erover eens dat het maar een vervelend taakje is. En al helemáál met dit warme weer. Tijdens deze hittegolf hebben we de ideale tip voor je, want juist nú heb je waarschijnlijk een vriezer vol met ijsblokjes klaarstaan. Die koelen niet alleen je drankje, maar maken óók je favoriete rok in een handomdraai kreukvrij!

Stomen

De truc is ontzettend simpel, handig en snel. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn wat ijsblokjes en een wasdroger. Zorg er allereerst voor dat het apparaat zich in de warmste stand bevindt. Gooi er vervolgens twee tot drie bevroren ijsklontjes in en vul de droger verder met een of twee kledingstukken. Laat de droger kort zijn werk doen – zo’n 10 minuten – en je kleding komt er kreukvrij uit. Hoe dat kan? De ijsblokjes smelten in de warme droger en veroorzaken stoom. Die stoom haalt alle vouwen uit je jurk, blouse of rok. Slim, toch?

Meer tips om kreukels uit je kleding te halen zónder strijkijzer? Die vind je hier.

Bron | libelle.nlwomenshealthmag.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Ook interessant