Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Lifehack: zó maak je houten slabestek écht goed schoon

slabestek-schoonmaken.jpg

We weten allemaal dat houten keukengerei het beste niet in de vaatwasser kan. Houten snijplanken, houten slakommen en bijbehorend houten slabestek moet je dan ook met de hand afwassen. Maar hoe krijg je dit nou écht goed schoon?

We vonden op TikTok een lifehack die het antwoord op deze prangende levensvraag geeft. De hack ging met recht compleet viraal en is inmiddels dan ook al meer dan 15 miljoen(!) keer bekeken.

Houten slabestek schoonmaken

Houten slabestek of ander houten keukengerei schoonmaken is lastig. Hout heeft namelijk een zeer absorberende werking, waardoor ieder etensrestje of iedere extra druppel slasaus direct in het hout trekt. Probeer het dan nog maar eens vlekvrij en schoon te krijgen, zónder deze in de vaatwasser te gooien. Het lijkt een onmogelijke klus, maar TikTokker Bonnie McNamara van account Miss Clean With Me weet raad.

Lees ook: Komt je vaat vies uit de vaatwasser? Dit kunnen de oorzaken zijn

Lifehack

Ze toont dat je eigenijk alleen een bakje kokend water nodig hebt om die hardnekkige vlekken tóch nog uit het hout te krijgen. Zo doe je dat: breng een geruime hoeveelheid water aan de kook en giet dit in een glazen kom. Zet het houten bestek erin, en laat het een paar uur weken. Na die tijd kun je de vlekken er zonder enige moeite uit krijgen. Zo simpel kan het dus écht zijn!

@miss.clean.with.me

I was not prepared for this🤢 Tiktok teaches me so much! #clean #cleaning #satisfying #asmr #cleantok #foryou #fyp

♬ Bubble pop electric – ᴀᴜᴅɪᴏs ☠︎︎

Bron | Woman and home
Beeld | Getty

Ook interessant