Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó blijft je kerstkrans zo lang mogelijk mooi

zo-blijft-je-kerstkrans-zo-lang-mogelijk-mooi.jpg

Een kerstkrans zorgt ervoor dat je huis er nét iets feestelijker uitziet. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw kerstkrans, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Als je deze tips opvolgt, ziet je kerstkrans er zelfs na kerst nog prachtig uit!

Maak eerst je deur schoon

De meeste mensen hangen hun kerstkrans direct op, maar dit kun je beter niet doen. Zorg ervoor dat je eerst even een doekje langs je voordeur hebt gehaald, zodat deze weer helemaal schoon is. Een vieze deur geeft namelijk vuil af op de krans, waardoor deze vroegtijdig zal verwelken. Begin dus áltijd met een schoon ‘canvas’.

Lees ook: 6x zó voorkom je dat je kerstboom vroegtijdig z’n naalden verliest

Pluk een beetje aan de kerstkrans

Om ervoor te zorgen dat de krans lekker vol en niet plat oogt, is het verstandig om er eerst even flink aan te ‘plukken’. Probeer alle takjes net iets voller te laten staan, zodat het er mooier uitziet. Zorg er ook voor dat alle decoratie in de kerstkrans recht hangt.

Water, water en nog eens water

Net als de kerstboom heeft ook de kerstkrans een beetje vocht nodig om lang mooi te blijven. Vul een lege sprayflacon met wat water en spray om de dag een beetje water in de krans zodat ‘ie lekker gehydrateerd blijft en minder snel bruin wordt. Let er wel op dat de decoratie in de krans niet beschadigd door het water.

Bescherm de krans goed

Extreme temperaturen, wind en regen kunnen ervoor zorgen dat de krans aan de deur sneller z’n naalden verliest of bruin wordt. Probeer de krans koel te houden en hang ‘m niet vol in zonlicht.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | House Beautiful
Beeld | Getty

Ook interessant