Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó kun je een hoeslaken opvouwen in 30 seconden

zo-kun-je-een-hoeslaken-opvouwen-in-30-seconden.jpg

Het opvouwen van een hoeslaken: het is de vloek van ieder huishouden. Vaak kunnen de elastieken randen die om het matras heen gaan moeilijk opgevouwen worden en past het nét niet goed op elkaar. Vaak komt het hoeslaken dan gekreukeld uit de kast, zonde!

Blijkbaar kun je op een heel simpele manier je hoeslaken opvouwen zodat hij de volgende keer kreukvrij om je bed heen gaat.

Tiktok-video

Sinds de komst van het socialmediaplatform Tiktok worden er dagelijks handige lifehackvideo’s gedeeld. In ieder huishouden hebben we er wel wat aan. Zo ook aan deze Tiktok-video die werd gedeeld door @kristinalburn. Zij liep er ook tegenaan dat het opvouwen van een hoeslaken moeilijk is. Altijd kwamen deze half opgevouwen en kreukelig in de kast te liggen. Dit moet toch anders kunnen, heeft ze gedacht, want ze besloot een manier te vinden hoe het snel én effectief kan. En het lukte!

Hoeslaken opvouwen in 30 seconden

Kristina laat in de video zien dat ze een lege tafel gebruikt wanneer ze haar hoeslaken opvouwt. Ze legt het laken op tafel met het elastiek naar boven gericht. Vervolgens pakt ze de onderste twee hoeken, keert ze deze binnenstebuiten en stopt ze de twee bovenste hoeken óver de hoeken waarin ze haar handen heeft. Dan houdt ze haar handen omhoog en schud ze het laken voorzichtig zodat de hoeken goed in elkaar worden gevouwen.

Lees ook: Maak jij je bed ook al járen verkeerd op?

Vervolgens leg ze het laken terug op tafel met het elastiek naar boven en vouwt ze van boven terug tot de helft van het laken. Ze strijkt het glad met haar handen en vouwt de onderzijde ook naar boven, zodat je een smalle strook overhoudt. Als laatste vouwt ze de buitenrand voor een derde naar binnen, de andere buitenrand en daarna nog een keer. Voilà, je hoeslaken kan de kast in!

Klinkt deze uitleg je nog iets te ingewikkeld en zie je liever de video waarin het opvouwen van een hoeslaken wordt uitgelegd? Bekijk dan de Tiktok-video hieronder:

@kristinalburn

How to fold a fitted sheet. Way easier than it seems! What household task do you want to see next? ##tiktokdiy ##laundryhack

♬ original sound – kristinalburn

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Tipsenweetjes.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant