Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handdoeken opvouwen? Dat kun je beter niet doen…

handdoeken-opvouwen-dat-kun-je-beter-niet-doen.jpg

Handdoeken houd je het liefst zo zacht mogelijk. Maar hoe vaker je ze wast, hoe ‘harder’ ze worden en hoe minder water ze absorberen. Gelukkig kun je dat voorkomen met deze handige tips. Je handdoeken opvouwen is in ieder geval géén goed idee…

Huishouddeskundige Zamarra Kok zet in De Telegraaf een aantal handige tips op een rij om je handdoeken lekker zacht te houden:

Handdoeken opvouwen? Nee, rollen…

Om te voorkomen dat je handdoeken ‘hard’ worden, is het belangrijk dat ze kunnen ‘luchten’. Kok raadt daarom aan je handdoeken losjes op te rollen in plaats van op te vouwen en op een stapel te leggen.

Bekijk in de onderstaande video hoe je je handdoeken binnen 20 seconden oprolt.

Ga voor dikke handdoeken

Dikke handdoeken absorberen het vocht beter dan dunne exemplaren. Ook zijn dikke handdoeken beter bestand tegen hoge temperaturen en kun je ze vaker wassen voordat ze zijn versleten.

Geen wasverzachter

Wasverzachter maakt je handdoeken weliswaar zachter, maar ook minder absorberend. Hierdoor is het moeilijker om jezelf af te drogen. Daarnaast blijven er door het gebruik van wasverzachter ook vaak zeepresten in je handdoeken achter. Gebruik er dus zo min mogelijk van.

In de wasdroger

Handdoeken worden heerlijk zacht als je ze in de droger doet. Kies echter niet voor het heetste programma, daardoor beschadigen de katoenvezels van de handdoek. Haal de handdoeken na afloop van het programma meteen uit de droger voor het zachtste resultaat.

Scheut azijn

Nog een handige tip: giet voor het wassen een scheut azijn in het bakje van de wasverzachter. Azijn ontkalkt, ontvet en lost zeepresten op.

Zo vaak moet je je handdoeken wassen

Benieuwd hoe vaak je je handdoeken moet wassen? Lees het hier.

Bron | De Telegraaf
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant