Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: dit kun je allemaal doen met een haarspeldje

handig-haarspeldje-dit-kun-je-er-allemaal-nog-meer-mee-doen.jpg

Dat een haarspeldje altijd handig is om bij je te hebben voor eigenwijze plukjes, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar wist je dat je hier nog veel meer mee kunt? Dit zijn vijf hacks waarbij je haarspeldje goed van pas komt.  

Op naar de drogist zodat je altijd een paar extra haarspeldjes in huis hebt. 

Haarspeldje om tubes te legen 

Is je tube tandpasta bijna op en schiet de welbekende oproltechniek ook niet op? Probeer het dan eens met een haarspeldje. Zo duw je het laatste restje tandpasta, crème of ander product zo uit de tube. Je hebt hierdoor meer grip en kunt het haarspeldje steeds een stukje verder naar beneden verplaatsen. 

Verpakkingen sluiten

Sommige verpakkingen hebben een hersluitbare sticker, maar toch wil die op de een of andere manier vaak niet goed plakken. Maar bijvoorbeeld ook bij een zak chips kan, als je ‘m niet in een keer leeg eet tenminste, de verpakking vaak weer openschieten of er toch nog een kleine opening blijven waardoor je eten alsnog zijn bite verliest. Daarom deze tweede handige hack met een haarspeldje: gebruik ‘m om een zak of verpakking luchtdicht af te sluiten. Zo blijft je eten langer vers. 

Lees ook: Deze zes dingen in huis kun je ook schoonmaken met tandpasta

Spijker op z’n kop slaan

Even snel een spijker in de muur slaan, het lijkt heel simpel en toch wil ‘ie er nog wel eens scheef in gaan. De oplossing? Een haarspeldje. Schuif het speldje om je spijker terwijl je deze in de muur slaat. Zo hou je ‘m goed op zijn plek en daarmee verklein je ook meteen de kans dat je op je vingers slaat. Mocht je toch geen haarspeldje bij de hand hebben, dan kun je dit ook met een wasknijper doen.

Het uiteinde van het plakband

Sta jij ook altijd zo te stuntelen als je het begin van een rol tape of plakband probeert te vinden? Dan hebben we een hele handige hack. Plak vanaf nu een haarspeldje aan het begin van je rol tape. Zo hoef je nooit meer die eindeloze zoektocht naar het beginnetje te houden.  

Boekenlegger 

Als laatste kun je een haarspeldje ook heel goed gebruiken als boekenlegger. Schuif het speldje om de bladzijde waar je gebleven bent et voilà. Simpeler kan haast niet. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Tips & Weetjes
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant