Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Je gourmetstel schoonmaken: met deze tips is het een klusje van niks

met-deze-tips-verdrijf-je-die-vieze-gourmetlucht-uit-je-huis.jpg

De feestdagen staan voor de deur, dus in veel huishoudens wordt het gourmetstel weer gebruikt. Kerstmis is voor veel gezinnen het moment om te gourmetten. Zo gezellig! Maar, naast de geur, zit je na afloop vaak met een vieze bakplaat. Met deze tips maak je het gourmetstel zo weer brandschoon.

Eerst laten afkoelen

Het is vooral aan te raden om meteen na afloop aan de slag te gaan met schoonmaken. Laat het apparaat natuurlijk wel eerst goed afkoelen. Editie NL deelt nog meer handige tips om van de vetspetters en etensresten af te komen.

Tip 1

Veeg met een keukenpapiertje de plaat schoon.

Tip 2

Spoel het met een borstel en heet water af. Zo belandt het niet in je vaatwasser.

Tip 3

De meeste pannetjes en bakplaten mogen in de vaatwasser, maar je kunt ze ook in een sopje leggen. Als ze even laat weken, kun je ze daarna goed schoonmaken met een borstel.

Lees ook:
Gezond gourmetten? Het kan met déze handige tips

Tip 4

Je kunt ook het gourmetstel een nachtje laten weken in ammoniak, dan laten restjes vanzelf los.

Tip 5

Vergeet ook het frame van het gourmetstel niet schoon te maken. Hier komen vaak ook vetspetters op. Probeer wel je verwarmingselement droog te houden.

Tips tegen de geur

Het blijft jammer dat je na zo’n gezellige avond achterblijft met die vieze lucht in huis. Maar, daar kun je wat aan doen! Wist je dat de geur te verjagen is met koffiebonen of azijn? Ook met citroen in een pannetje water op het vuur of geurkaarsen kun je de lucht wegkrijgen.

Bron | Editie NL
Beeld | iStock

Ook interessant