Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Gordijnen inkorten lastig? Niet op deze manier

gordijnen.jpg

Heb je kant-en-klare gordijnen gekocht of blijken je gordijnen te lang voor je nieuwe woning? Geen nood. Met deze uitleg kun je ze heel makkelijk zelf inkorten.

Je hebt spelden, een schaar en een naaimachine nodig. Bekijk onderstaande video van LibelleTV hoe je snel je gordijnen inkort. Succes!

Nieuwe gordijnen kopen? Let hierop

Als je nieuwe gordijnen gaat aanschaffen en wellicht op maat laat maken, denk dan aan de volgende punten. Gordijnen tot op de grond staan vaak het mooist, zo adviseert deze woonwinkel op zijn site. De afstand van de gordijnen tot de vloer is afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Je kunt kiezen voor gordijnen die de vloer als het ware ‘kussen’ of gordijnen die nog een stukje boven de grond hangen. Een voordeel van die laatste optie is dat je gordijnen minder snel vies worden en makkelijk open- en dichtgaan.

Is je huis niet helemaal recht? Dan is het slim te kiezen voor plooigordijnen, waarbij je de plooien afzonderlijk kunt verstellen. Wil je liever een romantische look? Dan zijn langere gordijnen die op de grond draperen een goede optie. Houd bij het bepalen van de lengte ook rekening met praktische zaken. Zo kun je bij een breed uitstekende vensterbank en loslopende huisdieren beter kiezen voor gordijnen die korter zijn.

Nog meer gordijntips

Zorg ervoor dat je gordijnen niet over de radiator hangen. Gordijnen houden dan namelijk warmte tegen en dat is zonde. Hang gordijnen tot op de vensterbank of tot op de verwarming. Zo bespaar je energie, wat resulteert in minder stookkosten.

Ruikt je huis naar rook? Was dan de gordijnen, kussenhoezen en plaids op dertig graden en je huis is weer helemaal rookvrij. Lees hier meer handige tips om je huis te ontdoen van vieze luchtjes.

Bronnen | libelletv.nl, kwantum.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant