Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dankzij deze nieuwe Google-functie kun je door te neuriën een liedje vinden

met-de-hum-to-search-functie-van-google-vind-je-zo-een-liedje.jpg

Google helpt ons de antwoorden op duizenden vragen te vinden. Maar wat dacht je van dat liedje dat je al de hele week in je hoofd hebt, maar alleen kunt neuriën?

Je kent de zanger, dj of tekst niet, maar wilt zo graag weten welk nummer het is. Gelukkig kan Google je ook daar nu mee helpen, dankzij een nieuwe functie.

Hum to Search

Google heeft onlangs Hum to Search gelanceerd, een superhandige functie waarmee de zoekmachine het liedje dat jij neuriet, fluit of zingt kan opsporen. Dit doe je door in de Google-app of de Google Assistent-app op het microfoontje te klikken. Selecteer vervolgens ‘een nummer zoeken’ of zeg hardop ‘welk nummer is dit?’. Daarna is het de bedoeling dat je het nummer tien à vijftien seconden lang neuriet, fluit of zingt. Google duikt dan in het internet en probeert met een special algoritme jouw liedje te vinden.

Hum to Search Google Margriet

Werkt de functie niet?

Werkt het bij jou niet zoals in bovenstaande filmpjes? De Hum to Search-optie is nog niet op alle telefoons beschikbaar. Je moet er ten eerste de allernieuwste versie van de Google-app of de Google Assistent-app voor hebben. Updaten of downloaden in de App Store of Google Play, dus. Heb je een iPhone? Helaas lijkt het erop dat de functie voor iOS nu alleen nog in Engelstalige landen beschikbaar is. Maar voor Android-telefoons is Hum to Search al wel in twintig verschillende talen beschikbaar. Dit aantal hoopt Google uit te breiden.

Hum to Search-review van Margriet

De Margriet-redactieleden met een Android-telefoon hebben de proef op de som genomen. De conclusie: ja, de functie werkt, maar wel beperkt. “Ik krijg heel vaak de melding ‘kan geen overeenkomst vinden, opnieuw proberen'”, klinkt het bijvoorbeeld. En: “De makkelijk te neuriën en echt bekende nummers doet ‘ie wel. Maar de iets minder bekende zijn een ding.”

Lees ook
Zó kun je een liedje op Spotify vinden zonder dat je de titel weet

Liedje zoeken met Shazam

Werkt Hum to Search bij jou (nog) niet, dan is er altijd nog Shazam. Met deze app kun je in no time het liedje dat je op dat moment bijvoorbeeld op de radio of in een tv-programma hoort vinden. Dit doe je door in de app op het logo te klikken en je telefoon zo dicht mogelijk bij de radio of de tv te houden. Enige nadeel van Shazam is dus dat je heel snel moet zijn als je het liedje hoort: op basis van neuriën of fluiten, kom je er met deze app niet.

Shazam voorbeeld Margriet
Shazam voorbeeld Margriet
Shazam voorbeeld Margriet

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Google
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant