Tips & Tricks

Goede vraag: kun je avocado invriezen?

avocado.jpg

Gezond, heerlijk en op zo veel verschillende manieren te gebruiken: avocado! We kunnen het ons bijna niet voorstellen (ze zijn immers te lekker om niet één keer op te eten). Maar als je toch een keer een helft overhoudt, kun je die dan invriezen?

Er zijn van die vragen waarop je altijd al het antwoord wilde weten. Zoals bijvoorbeeld of een tosti ongezonder is dan een boterham met kaas en ham, of je beter een gebakken of gekookt ei kunt eten en of je kaas kunt bewaren in de vriezer.

Avocado invriezen

De volgende vraag valt in die laatste categorie: is avocado geschikt om in te vriezen? Bijvoorbeeld goed om te weten als je een zakje of netje koopt met daarin meerdere avocado’s, terwijl je er maar eentje nodig hebt. 

We vonden het antwoord op de site van Natuur & Milieu, in dit leuke testje (To ‘freeze or not to freeze?’) over tien producten die je wel of beter niet kunt invriezen.

Dit stelt Natuur & Milieu op de vraag of dit met avocado nu wel of niet kan: ‘Het is geen enkel probleem om de vrucht in de vriezer te bewaren. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Bewaar de vrucht in helften, in blokjes of zelfs gepureerd met wat citroen om het groene vruchtvlees fris te houden.’ Een kleine waarschuwing is volgens de milieuorganisatie overigens wel op zijn plaats: ‘Ingevroren is (en smaakt) natuurlijk niet helemaal hetzelfde als vers.’

Weten we dat ook weer.

De vriezer is trouwens je beste vriend. Waarom? Dit kun je er allemaal (wel en niet) in bewaren.

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant