Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

5 simpele trucs voor een gezond ochtendritueel

ochtendritueel-invoeren-hier-heb-je-5-simpele-trucs.jpg

Zelfhulpgoeroes en leefstijlexperts zweren erbij: een uitgebreid ochtendritueel. Wandelen, ontbijten, in morning pages schrijven en een speciale yogales. Dat zal ook vast allemaal hartstikke goed zijn, maar het is wél een beetje veel werk (en een kwestie van prioriteiten). Met deze 5 simpele trucs maak je jouw ochtendroutine gezonder, zonder veel tijd of moeite.

Wat doe jij voor een gezond ochtendritueel?

Goed ontbijten als ochtendritueel

Een goed begin is het halve werk, dat is ons met de paplepel ingegoten. Natuurlijk zijn stapels (havermout)pannenkoeken gezond en lekker, maar daar hebben we doordeweeks niet altijd tijd voor (of zin in). Wat dacht je van overnight oats? Dat zet je de avond van tevoren in je koelkast en eet je de dag erna. Meer inspiratie nodig? Een heel weekmenu met eenvoudige ontbijtjes vind je hier.   

Frisse lucht

Doe als je ’s ochtends wakker wordt (en je partner niet nog ligt te slapen) je gordijnen en ramen open. Sta even bewust stil bij het feit dat er een nieuwe dag begonnen is en geniet van eventuele zonnestralen. Die frisse lucht is trouwens ook meteen goed voor een gezond slaapkamerklimaat.

Lees ook:
Kun je je haar beter ’s ochtends of ’s avonds wassen? Het verlossende antwoord.

Skip die socials

Heel verleidelijk om als de wekker (op je telefoon) afgaat meteen even naar je Instagram, Facebook en mail te scrollen, maar doe dit liever niet. Je vult je hoofd dan namelijk meteen met allerlei prikkels. Het beste is om eerst rustig wakker te worden en pas als je helemaal klaar bent voor de dag jouw socials te openen.

Stretch

Deze mag niet missen in een gezond ochtendritueel! Lekker uitrekken. Na een nachtje in allerlei houdingen in bed te hebben gelegen, is het lekker om even goed te stretchen. Zo breng je je bloedcirculatie op gang en maak je jouw lijf letterlijk wakker voor een nieuwe dag.

Plan

Structuur doet veel mensen goed. Plan daarom vandaag hoe morgen eruit komt te zien. Dat geeft rust en houvast. Nu hoeft de dag natuurlijk ook weer niet van uur tot uur in blokken vol te zitten, een beetje ruimte voor rust en intuïtieve invulling is ook fijn en belangrijk.

Bron | Fem-Fem
Beeld | Getty Images

Ook interessant