Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó geniet je extra lang van je geurstokjes in huis

zo-geniet-je-extra-lang-van-je-geurstokjes-in-huis.jpg

Geurstokjes zorgen voor een heerlijke geur en zijn daarnaast dé ideale manier om je huis een luxe en warme sfeer te geven. Maar helaas blijft de geur niet voor altijd hangen. Hoe kun je er voor zorgen dat je zo lang mogelijk van je geurstokjes kunt genieten?

Eigen Huis & Tuin geeft vier tips die we graag met je delen.

1. Gebruik niet alle stokjes

In de verpakking zitten een aantal geurstokjes die maar net in het flesje passen. Hoe meer stokjes je gebruikt, hoe sterker de geur zal zijn. Dit is natuurlijk erg lekker, maar dit betekent wel dat de parfum sneller op zal zijn. Gebruik daarom niet alle stokjes en zet de stokjes verspreid neer zodat de geur zo goed mogelijk vrij kan komen.

2. Zet geurstokjes niet op of bij de verwarming

Waar kun je geurstokjes het beste neerzetten in huis? Ze staan leuk op de vensterbank bovenop de verwarming, maar dit is niet de meest handige plek. Door de warmte van de zon en in de winter van de verwarming vervliegt de parfum veel sneller. Daarnaast kan de geur veranderen door temperatuurwisseling. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Zet ze dus liever op het dressoir, de bijzettafels bij de bank of op de keukentafel.

Lees ook
9 planten die je huis lekker laten ruiken

3. Verwissel de oude stokjes

Op den duur raken de stokjes verzadigd en kan de geur minder goed verspreid worden. Als je merkt dat je de geurstokjes niet meer zo intens ruikt, kun je de oude weggooien en vervangen voor nieuwe exemplaren. Bij tip 1 heb je gelezen dat je niet gelijk alle stokjes hoeft te gebruiken, dus de stokjes die je over hebt kun je gebruiken.

4. Draai de stokjes om

Om te voorkomen dat de stokjes kunnen uitdrogen, kun je ze om de paar dagen omdraaien. Zo blijft de geur goed verspreid. En zijn ze uiteindelijk dan toch echt op en heb je geen tijd om nieuwe te halen? Zó laat je je huis gewoon zelf lekker ruiken.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Ook interessant