Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

TikTokker deelt geniale hack voor bloemschikken

tiktokker-deelt-geniale-hack-voor-bloemschikken-margriet.jpg

In bloemschikken kun je niet alleen al je creativiteit kwijt, het werkt ook nog eens heerlijk rustgevend. Een heerlijke hobby dus! Maar hoe voorkom je nu dat sommige bloemen de verkeerde kant op vallen? Of dat sommige gewoon niet rechtop in de vaas blijven staan?

Wij kwamen op TikTok een geniale hack tegen voor mensen die graag bloemschikken.

Weinig benodigdheden

Wanneer je langere bloemen in een lange rechte vaas zet, dan blijven ze wel goed staan. Maar wat als je juist wat langere bloemen in een kortere vaas wil zetten én je wilt niet dat ze alle kanten op vallen? Nou daar blijkt een heel handig trucje voor te zijn. En de benodigdheden voor dit trucje heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Je hebt er namelijk niet veel meer dan wat plakband en een schaar voor nodig.

Lees ook: dit is waarom je altijd een koperen muntje aan je bos bloemen moet toevoegen

Geniale hack voor bloemschikken

In onderstaande video laat een vrouw zien hoe ze, voordat ze de bloemen in de vaas zet, eerst met plakband te werk gaat. Ze spant het plakband zo aan dat de bloemen er perfect tussen kunnen staan. Wanneer ze daarna de sierbloemen in de lage vaas zet, blijven ze perfect staan. En dat is allemaal te danken aan de plakband die ervoor zorgt dat de bloemen op hun plek blijven en niet kunnen ombuigen. Ideaal voor alle perfectionisten die van bloemschikken houden! Vergeet trouwens niet om, voordat je de plakband gebruikt, eerst een laagje water in de vaas te zetten, zodat je bloemen genoeg vocht krijgen.

Hieronder kun je het trucje stap voor stap zien:

@farahjmerhi

#learnontiktok #tiktokpartner #flowers #homedecor #hack

♬ original sound – Farah Merhi

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | TikTok
Beeld | Getty, TikTok

Ook interessant