Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dit is hoe je gemberthee eigenlijk zou moeten maken

gemberthee-maken-dit-is-de-beste-manier.jpg

Ben jij ook zo dol op gemberthee? Let dan goed op. Misschien maak je het al die tijd wel verkeerd. Door op deze manier gemberthee te maken, haal je nog veel meer smaak uit je volgende kopje.

Minder gember, meer thee? Zo doe je dat. 

Gemberthee maken 

Het lijkt zo eenvoudig, gemberthee maken. Een paar plakjes gember en een kopje heet water en klaar is kees. Toch kun je er nog meer uithalen dan er al inzit. En dat doe je door je gember niet te snijden, maar te raspen. Schil daarvoor eerst een stukje gember en rasp er vervolgens een deel af. Doe de gemberrasp in een pan en voeg hier water aan toe. Breng dit aan de kook en giet vervolgens het mengsel door een kleine zweef, als je liever geen stukjes gemberrasp binnen krijgt. Hierdoor kun je met minder gember een stuk intensere en smaakvollere gemberthee maken. Een vleugje honing en een schijfje citroen of sinaasappel en je thee is klaar. 

Gember schillen

Bovenstaand recept voor gemberthee werkt het beste als je de gember eerst schilt. En dat doe je het makkelijkst met een kleine lepel. Zet de lepel op de gember en schraap zo de schil weg. Met deze snelle techniek voorkom je ook dat je bruikbare gember wegsnijdt, zoals je misschien wel met een mesje zou doen. 

Lees ook: Deze 8 voordelen heeft het drinken van gemberthee voor je gezondheid

Gember bewaren 

Door op deze manier gemberthee te maken, haal je een stuk meer smaak uit een veel kleiner stukje gember. Maar hoe kun je die overgebleven gember dan het beste bewaren? Dat doe je in de koelkast. Het liefst ongeschild en luchtdicht verpakt in de groentelade. Je kunt ‘m het beste in keukenpapier inpakken om de gember zo lang mogelijk vers te houden. Op deze manier kun je gember ongeveer drie weken in de koelkast bewaren. 

Geschilde gember bewaren 

Heb je fanatiek de hele gember geschild? Geen zorgen, ook deze kun je nog goed bewaren. Dat doe je het best door ‘m in een bakje water in de koelkast te leggen, zo voorkom je dat de gember uitdroogt. Zorg wel dat je het water dagelijks ververst. Zo kun je ook geschilde gember drie weken bewaren. 

Invriezen

Heb je een stukje gember, geraspt, geschild of in plakjes gesneden over? Dan kun je dit ook in een diepvrieszak of luchtdicht verpakt invriezen. Zo is het ongeveer drie maanden houdbaar en kun je per gemberthee of per portie voor een gerecht een beetje gember gebruiken. 

Bron | 24Kitchen, ELLEeten, Allerhande
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant