Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met déze simpele truc bespaar je in 2021 ruim 670 euro

dankzij-deze-truc-kun-je-in-2020-maar-liefst-67161-euro-besparen.jpg

Staat ‘meer geld besparen’ ook op jouw lijstje met goede voornemens voor dit jaar? Dan hebben wij een handige tip voor je. In het kader van ‘alle kleine beetjes helpen’ bestaat er namelijk een slimme truc om aan het einde van dit jaar 671,61 euro te hebben gespaard.

Er bestaat namelijk zoiets als de ‘1 cent-uitdaging’…

Geld besparen

De uitdaging werkt heel simpel. Op de eerste dag van het nieuwe jaar leg je 1 eurocent opzij. Op de tweede dag 2 eurocent, op de derde dag 3 eurocent, de vierde dag 4 eurocent en zo verder. Als je hiermee aan het begin van 2021 start (of dit nu nog even met terugwerkende kracht voor de eerste dagen van het jaar doet), betekent dit dat je op 31 december 3,66 euro opzij moet leggen (want het is een schrikkeljaar van 366 dagen). Je moet er wel voor zorgen dat je je hier élke dag netjes aan houdt, dus het vergt een beetje uithoudingsvermogen. Maar de beloning is het meer dan waard: aan het einde van het jaar zit er namelijk maar liefst 671,61 euro in je spaarpotje.

Lees ook: Geld besparen? Dit is het beste moment om een hotelkamer te boeken

Andere manier

Vind je het een beetje ingewikkeld om elke dag weer een ander bedrag opzij te zetten? Je kunt dit heel makkelijk automatisch instellen in je bankieren-app zodat je het niet vergeet. Of je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elke dag een vast bedrag apart te laten, zoals bijvoorbeeld 1 euro. Als je elke dag 1 euro opzij zet heb je namelijk aan het einde van het jaar 366 euro gespaard, ook niet verkeerd toch?

Extra bespaartips

Ook deze tips van het NIBUD kunnen je helpen om dit jaar nog wat extra geld te besparen in 2021:

  • Laat lampen niet onnodig branden en vervang gloeilampen en halogeenlampen door ledverlichting.
  • Zet zo veel mogelijk elektrische apparaten echt uit in plaats van op stand-by.
  • Haal opladers van apparaten uit het stopcontact als je ze niet gebruikt (denk aan je telefoon, tandenborstel etc.).
  • Zet je verwarming standaard een graad lager, zo bespaar je ongeveer 6 procent op je energierekening voor verwarmen (wat neerkomt op ongeveer 80 euro per jaar!).
  • Heb je zowel een laptop als een desktop computer? Probeer de eerste dan vaker te gebruiken. Een laptop is namelijk 70 procent zuiniger in het energieverbruik, waardoor je aardig wat geld kunt besparen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nieuwsblad, NIBUD
Beeld | iStock

Meer lezen over rondkomen met minder?

Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant