Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Gekrompen kledingstuk? Zo krijg je het weer terug in vorm

frustrated-housewife.jpg

Wie is het níet overkomen? Dat je die mooie trui per ongeluk te heet hebt gewassen of met de rest van de was uit de droger haalt. Met als resultaat een trui of bloesje dat je zoon of dochter ineens aan kan. Gelukkig kun je dat ook weer ongedaan maken. Je hebt er maar één ding voor nodig dat je waarschijnlijk al in huis hebt…

Trucje voor gekrompen kleding

Dit trucje komt van dagblad Metro. Volgens de krant heb je dit nodig: een wasrek, handdoek, wasknijpers en een fles crémespoeling.

Zo werkt het: vul een wasbak, gootsteen, afwasteil of emmer met koud water en voer daar drie kleine scheuten crémespoeling aan toe. Leg je gekrompen trui of blouse 10 tot 15 minuten in het water, zodat de crèmespoeling goed kan intrekken. Daarna laat je het water weglopen en wring je het kledingstuk voorzichtig uit zonder dat je het uitspoelt. Probeer zo veel mogelijk water uit het kledingstuk te krijgen en leg het daarna plat en netjes uitgelegd op een handdoek (deze absorbeert het water). Daarna hang je het kledingstuk over het wasrek of buiten aan de lijn.

De truc schijnt trouwens ook te werken met babyolie en wasverzachter, zoals de vrouw in het onderstaande filmpje voordoet. De moeite van het proberen waard, toch?

Meer handige wastips:

Zo krijg je gele zweetvlekken uit witte T-shirts
Dus dit betekenen die symbolen op het waslabel
Hoe vaak moet je handdoeken wassen?
Zo krijg je zweetluchtjes uit kleding

 

Brondagblad Metro

Ook interessant