Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo maak je die populaire gedraaide kaarsen op Instagram zelf

gedraaide-kaarsen-zelf-maken.jpg

Misschien heb je ze al voorbij zien komen: de twisted of swirl candle op Instagram. Deze kaarsen zijn een echte blikvanger in je interieur en daarmee haast zonde om aan te steken. Ze zijn een ware hit en dus bijna nergens meer te verkrijgen óf behoorlijk prijzig. We got you: de kaarsen zijn heel eenvoudig en low budget zelf te maken.

Het is de eerste paar keer misschien een beetje oefenen, maar daarna was zelf kaarsen ‘maken’ nog nooit zo makkelijk. 

Gedraaide kaarsen zelf maken 

Het enige wat je nodig hebt om de gedraaide kaarsen zelf te maken, naast een beetje handigheid en geduld, is het volgende:

  • Kaarsen 
  • Grote pan, kan of hittebestendige vaas
  • Warm water

Vul een grote pan of vaas waar de kaarsen rechtop in kunnen staan met warm water van zo’n veertig graden. Niet warmer, anders smelten je kaarsen weg. Laat de kaarsen ongeveer een kwartiertje opwarmen, zodat het kaarsvet soepel wordt. Zorg dat de bovenkant van de kaars met de lont boven water blijft. Haal vervolgens de kaarsen uit het water en leg ze op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld het aanrecht. Druk je kaarsen plat, bijvoorbeeld met een deegroller – maar met je handen lukt ook. Zorg dat de onderkant intact blijft, anders past de kaars niet meer in een kaarsenhouder of kandelaar. Vervolgens is het tijd om van de platte kaarsen zelf gedraaide kaarsen te maken. Dat doe je simpelweg door, je raadt het al, de kaarsen te draaien.  

Lees ook: Kerstidee: maak zelf kaarsen van oud kaarsvet!

Experimenteer met vormen

Heb je de smaak eenmaal te pakken? Dan kun je natuurlijk ook andere vormen maken. Probeer bijvoorbeeld eens een klein stuk van je kaars plat te maken en vervolgens te draaien, terwijl de rest van de kaars ‘normaal’ blijft. Maar je kunt ook afwisselen tussen dicht en losser op elkaar gedraaide spiralen. Of probeer de soepele kaarsen eens in andere vormen te buigen. Hoe simpel het trucje ook is, de gedraaide kaarsen gaan de laatste tijd als warme broodjes over de toonbank. Door dit zelf te doen heb je dus het perfecte zelfgemaakte cadeautje in handen voor als je iamnd een kleinigheidje wil geven. Op het Instagram account van @gustafwestman (hieronder) zie je een kleine tutorial en voorbeelden van de vormen die je allemaal kunt draaien met jouw kaarsen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | NSMBL
Beeld | iStock

Margriet 46 ligt nu in de winkel! Met deze week: het nieuwe samenwonen, 13 vragen aan de plantendokter, opvallende first ladies en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant