Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Geen kurkentrekker bij de hand? Met dit trucje krijg je die wijnfles ook open

wijn-ontkurken-zonder-kurkentrekken-trucje-margriet.jpg

Heb je een fles wijn gekocht of cadeau gekregen? En zit er een kurk op? Een kurkentrekker is dan handig, maar wist je dat je de fles ook kunt ontkurken zónder zo’n speciale opener? 

Let op: daar is wel de nodige voorzichtigheid bij geboden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Plop, fles ontkurkt

Er bestaat dus een handige truc om die fles wijn open te krijgen. De methode werd gedeeld op de Facebook-pagina 5-minute crafts. Daar is te zien hoe je met een aansteker de kurk eraf krijgt. Als we de demonstratie in onderstaand filmpje mogen geloven, moet je de vlam naast de hals van de fles houden. Even wachten… en plop, de kurk vliegt er zo af. Dit komt door de hitte die ’m omhoog stuwt.

Gevaarlijker dan het lijkt

Het lijkt heel makkelijk, maar let alsjeblieft goed op. Voor hetzelfde geld vliegt de kurk keihard in je gezicht of barst de fles. En zelf de lekkerste wijn is natuurlijk geen retourtje eerste hulp waard. Proberen op eigen risico, dus. En anders toch maar gewoon een kurkentrekker in huis halen.

Kijk het filmpje vooral even helemaal uit, want er staan nog een heleboel andere handige trucs op. En nee, die zijn niet allemaal even risicovol als deze.

Voor bij de borrel: deze luxe kaas- en steakmessen van Laguiole, nu met ruim 35% korting in de Margriet Shop

Bron | Facebook 5-minute crafts
Beeld | iStock

Ook interessant