Facebook wil je Whatsapp-berichten lezen voor reclame Tips & Tricks - Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Facebook wil je Whatsapp-berichten lezen voor reclame

whatspp.jpg

Lees jij altijd aandachtig de voorwaarden voordat je ergens mee instemt? Dat is erg verstandig. Maar gelukkig is het voor degenen onder ons die roekeloos op ‘akkoord’ drukken, waarschijnlijk de meesten van ons, misschien nog niet te laat.

Het zit namelijk zo: Facebook is eigenaar van Whatsapp. Nu willen ze je Whatsapp-berichten lezen om beter reclame af te kunnen stemmen op Facebook. Reclame speciaal voor jou. Een inbreuk op je privégesprekken, zullen sommigen zeggen. Wil jij niet dat Facebook toegang heeft tot je Whatsapp-berichten en vervolgens persoonlijk afgestelde reclame op Facebook plaatst? Lees dan door. Whatsapp heeft nieuwe ‘Servicevoorwaarden en Privacybeleid’ opgesteld. Krijg jij bericht over deze nieuwe overeenkomst?

  • Klik op ‘lees meer’. Dan kun je voordat je op ‘akkoord’ drukt, de optie ‘deel mijn Whatsapp account-informatie met Facebook…’ afvinken. Je geeft dan geen akkoord voor het delen van informatie van je Whatsapp-account met Facebook.
  • Heb je al op ‘akkoord’ gedrukt? Dan kun je binnen 30 dagen nog terug naar ‘instellingen’ om de optie af te vinken.

Let altijd op de kleine lettertjes.

Er zijn een paar functies op je telefoon die erg handig zijn en je zelfs van een gênant verstuurd bericht kunnen redden! Lees hier nog meer handige tips over Whatsappgebruik:  http://www.margriet.nl/wonen/drie-superhandige-functies-die-je-bij-het-whatsappen-gebruikt-en-vast-nog-niet-kende/

 

Ook interessant