Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: energie besparen via een live videogesprek

edison-lightbulbs.jpg

– In samenwerking met Nuon

We hebben ze allemaal in huis. Van die kleine tekortkomingen die we al lang voor lief hebben genomen. Een slecht sluitende deur, die kier waar het altijd tocht. We willen wel graag energie besparen, maar tegelijkertijd vinden we het gedoe. Daar heeft Nuon nu de energiescan voor bedacht. Thuishulp via een videogesprek, boordevol persoonlijk advies.

Redacteur Sabien kan wel wat bespaartips gebruiken en wil alles weten over de energiescan. “Samen met mijn man en dochters van 12 en 15 wonen we in een jaren’30 hoekhuis. Kieren en slecht sluitende ramen zijn ons niet vreemd. Hoe vaak hebben we al niet gedacht dat we daar iets aan moeten doen. Maar inmiddels hoort het gewoon bij het interieur: het valt nauwelijks nog op.”

“Via Nuon hoorde ik over de energiescan. Dit is een videogesprek met een energieadviseur via je smartphone, tablet of laptop. Gratis voor iedereen die minimaal een jaar klant is. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. De adviseur die je belt loopt als het ware met je mee door je huis en kan alles zien. Dat wordt eerst even stofzuigen en dweilen. Ach, krijg ik niet alleen bespaartips maar ook een opgeruimd huis.”

Concrete bespaartips

“Voordat je samen je huis door speurt is er eerst een introductiegesprek over hoe je woont, hoeveel je verbruikt en hoe je gezinssamenstelling is. Daarna ga je met je tablet of telefoon het huis door. Keuken, koelkast, radiatoren, thermostaat, deuren, ramen, lampen, de adviseur wil alles zien. Het is net een APK. Met het grote voordeel dat je gelijk persoonlijk advies krijgt en tips om mee aan de slag te gaan.”

“Waar ik zeker wat mee kan zijn de tips over het plaatsten van tochtstrips op verschillende plekken. Verder ga ik flink wat lampen vervangen door ledverlichting. Op mijn kantoortje was de radiator wel erg verstopt achter meubels en had ik verschillende opladers in stopcontacten waar geen apparaat aanhangt. Puur sluipverbruik. Lekker concreet, daar kan ik zeker wat mee. Benieuwd hoe ver we die meter omlaag kunnen krijgen het komende jaar!”

Ook als Nuon klant een afspraak maken voor de energiescan? Ga dan naar Nuon

 

nuon_logo2_noborder

Ook interessant

Advertisement