Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

We breken eieren ons hele leven al verkeerd: zo zou je het eigenlijk moeten doen

eieren-breken.jpg

Breek jij je eieren ook altijd op de rand van een kom of pan? Dan heb je vast ook een paar keer de stukjes eierschaal tussen het ei uit moeten vissen. Dit probleem kun je blijkbaar voorkomen door op een andere manier eieren te breken. Zó zou je het eigenlijk moeten doen. 

En is er toch nog een stukje eierschaal ontsnapt? Gebruik dan deze truc. 

Eieren breken

Krijg jij standaard stukjes eierschaal in je kom als je een eitje probeert open te tikken? Blijkbaar kun je dit voorkomen. Namelijk door je eieren niet te breken op de rand van een pan, een kom of ander voorwerp naar keuze, maar op een plat oppervlak. Bijvoorbeeld het aanrecht of op een snijplank. Aan Buzzfeed legt chef-kok Jacques Pepin uit dat wanneer je een ei tegen een rand breekt, je de eierschaal naar binnen duwt, waardoor de kans veel groter is dat je met losse stukjes van de schaal in je ei eindigt. 

De techniek 

Je kunt het beste met één hand de eieren op je aanrecht of ander recht oppervlak breken. Doe dit met één stevige tik. Hierdoor krijgt je ei in het midden een rechte scheur. Controleer of er rondom je hele ei een barst zit en plaats aan beide kanten van de scheur een duim. Trek vervolgens voorzichtig de eierschaal boven je pan of kom open. Hierdoor blijven alle gebarsten stukjes eierschaal aan de twee helften van je eierschaal vastzitten en vallen ze niet in de kom. Ben je bang dat je met deze techniek een grote kliederboel van je aanrecht maakt? Bekijk dan hieronder de instructievideo van Real Simple. 

Lees ook: 7x hier kun je eierschalen allemaal voor gebruiken

Eierschaal uit je ei halen

Is het toch niet helemaal gelukt om je eieren te breken zonder stukjes eierschaal te verliezen? Dat kun je ook makkelijk oplossen. Met een lepeltje kan het een behoorlijk frustrerend klusje zijn om dat ene stukje te pakken te krijgen. Gebruik in plaats daarvan voortaan je overgebleven stuk eierschaal. Een groter stuk eierschaal trekt de kleinere stukjes eierschaal in het rauwe ei namelijk aan, waardoor je ze sneller te pakken krijgt. Is het proberen waard, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | 24Kitchen, Kookfans, Buzzfeed, Kassa
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant