Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dus zó was je een wok!

wok-wassen.jpg

Was je je gietijzeren wok altijd met afwasmiddel? Niet meer doen! En voor het drogen kun je beter de kookplaat gebruiken dan een theedoek.

Om je gietijzeren wok zo lang mogelijk fris en fruitig te houden is het slim om geen agressieve verzorgingsproducten te gebruiken. Ook geen afwasmiddel dus! Twee keer schoonborstelen, de eerste keer met warm en de tweede keer met goed heet water, is voldoende. Keramische woks mag je vaak wel met een mild afwasmiddel schoonmaken. Dit staat altijd wel in de gebruiksaanwijzing.

Droogkoken

Hard droogwrijven met een theedoek doet je wok evenmin veel goeds. Beter is het om hem een paar tellen op de kookplaat droog te koken, ook omdat je geen afwasmiddel hebt gebruikt: de hitte elimineert alle resterende bacteriën.

Finishing touch

Doe na élke was- en droogbeurt een beetje olijfolie op een keukenpapiertje om hiermee de droge wok in te smeren. Niet meer afvegen, maar gewoon zo opbergen tot een volgend gebruik.

Deze mevrouw uit Azië legt het nog een keertje uit. Als je je wok op haar manier verzorgt, kun je er nog jarenlang kookplezier van hebben!

Ook interessant