Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dit kun je allemaal met suiker…

minder-suiker.png

Heb je besloten om te minderen met suiker en heb je nog suiker of suikerklontjes in de kast staan, gooi het niet weg. Suiker kan soms goed van pas komen…

Verse bloemen

Wil je langer van je bloemen genieten? Zorg in eerste instantie voor een schone vaas. Snijd daarnaast de stelen schuin af en zorg ervoor dat er geen blad in het water komt. De truc om uiteindelijk je boeket mooi te houden, is het toevoegen van een paar druppels bleek én twee schepjes of klontjes suiker.

Muggen vangen

Eigenlijk hebben we er nu niet meer zo’n last van, dus onthoud deze tip vooral voor volgend jaar. Met suiker kun je namelijk muggen vangen. Hoe het werkt? Vul een lege fles met 55 gram bruine suiker, 235 ml water en een kwart eetlepel met gist. De combinatie van gist en suiker zorgt voor een geur die muggen aantrekt. Vervolgens blijven ze vastzitten in de fles.

Grasvlekken

Als je grasvlekken in je kleding hebt, komt suiker goed van pas. Maak de vlek eerst nat met water, wrijf in met suiker en haal daarna de suiker er weer af. Gooi vervolgens het kledingstuk in de wasmachine en de vlek is weg.

Smaakversterker

Eigenlijk gooien we natuurlijk liever geen suiker bij ons eten, maar in het geval van het maken van tomatensaus is het toevoegen van een suikerklontje juist een must, volgens culinair redacteur Colette Beyne van De Keuken van Colette. “Suiker is een smaakversterker en versterkt juist de smaak van de andere ingrediënten.”

Tegen vocht

Neem je croissantjes mee in een lunchtrommel? Om ervoor te zorgen dat ze niet vochtig worden, kun je een paar suikerklontjes in de trommel gooien. Deze absorberen het vocht.

Vieze handen

Vieze handen van bijvoorbeeld het tuinieren? Scrub je handen schoon met suiker en spoel daarna af met water.

Heb je ook een handige truc met suiker? 

Ook interessant