Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dit kun je allemaal doen met een papieren muffinvormpje

cupcake-papier.png

Verzin het maar eens, deze handige toepassingen voor papieren muffinvormpjes. Je vindt ze in allerlei soorten en maten en leuke kleurtjes en motieven. En wat je er allemaal mee kunt doen… We zetten de leukste voorbeelden op een rijtje.

Maak er een dekseltje van

Wespen, mieren en vliegjes: je houdt ze allemaal uit je drankje met één papieren muffinvormpje. Leg het vormpje over je glas heen als dekseltje. Prik een gaatje in het midden en steek er een rietje door, dat ziet er direct leuk uit!

Handig lekbakje

Het moet wel een moeder zijn geweest, die bedacht dat een papieren muffinvormpje dienst kan doen als lekbakje voor waterijsjes. Nooit meer stressen over vieze handjes of druppend ijs op kleding: handig! Het trucje werkt heel simpel. Prik het stokje van het ijsje door het papiertje en schuif het vormpje omhoog tot net onder het ijsje. In de video zie je hoe je dat doet:

Ideale verdeler

De vormpjes kun je makkelijk vormen en vouwen en zijn daarom handig als verdelers. In de keukenlade bijvoorbeeld, voor paperclips of nietjes. Of in de lunchtrommel: het houdt de boterhammen netjes apart van fruit en groente of een blokje kaas of worst.

Gebruik ze als kommetjes

Ideaal voor een kinderpartijtje: laat alle kleine gasten zelf een cakeje versieren en geef aan hen allemaal één of meerdere papieren vormpjes die je vult met versierseltjes, zoals gekleurde hageltjes of spikkels. Het pakt makkelijk, ziet er gezellig uit en is snel weer opgeruimd na afloop.

Papieren slingers

De papieren vormpjes lenen zich heel goed voor het maken van diverse decoraties. Op deze site zie je bijvoorbeeld hoe je verschillende soorten slingers maakt of zo’n originele bloembal.

Knutselen met kinderen

Zin om met je kinderen te knutselen? De vormpjes vormen het ideale knutselmateriaal. Dit kun je er bijvoorbeeld mee maken:

– Een bloemenschilderijtje: schilder een bos bloemenstelen (of plak groene stroken) op wit papier en plak er vormpjes als bloemen op. Versier met knoopjes, plastic insecten en ander knutselmateriaal. Ook leuk: plak pasfotootjes in het midden.

– Maak er een mooie broche van: knip een paar vormpjes in verschillende groottes, lijm deze op elkaar en plak in het midden een hartje dat je van foam-klei maakt. Maak een speldje op de achterkant en klaar ben je!

– Neem twee of drie verschillende vormpjes en prik deze met speldjes op een krans.

Deze en meer leuke ideeën vind je op dit inspiratiebord van Welke.nl. Wedden dat je direct aan de slag gaat?

Minipotje voor zaadjes

In het voorjaar kun je er op je vensterbank zaadjes mee opkweken, totdat het buiten warm genoeg is. Gebruik een muffinbakblik, plaats er papieren vormpjes in en vul deze met aarde. Als je plantjes groot genoeg zijn, haal je ze eruit en plant je deze buiten.

Leuke traktatie!

Kindertraktatie nodig? Maak mooie cakejes! Koop de allerleukste (mini)cakevormpapiertjes, gebruik een bijzonder receptje en versier ze. Wat dacht je van deze kleurige bloem, rups van minicupcakes of ballerina’s van marshmallows? Natuurlijk kun je zo ook ‘volwassen’ varianten bedenken…

 

Ook interessant