Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Déze 5 dingen kun je beter nooit in de douche bewaren

douche-bewaren.jpg

Je douche is misschien wel de plek in huis waar je zélf schoon wordt, andere spullen vangen er juist heel veel bacteriën. Sommige dingen kun je dus beter niet in de douche bewaren.

Deze vijf dingen worden er in ieder geval niet beter van.

Een zeepblok

Een los stuk zeep wordt vloeibaar wanneer er water bij komt, wat zorgt voor de zeepsubstantie waar jij je mee wast. Laat je je zeepblok in de douche liggen, dan wordt die slijmerige zeepsubstantie echter een broeiplaats voor bacteriën. Gebruik daarom een speciaal opbergbakje voor de zeep en berg deze op een droge plaats op.

Een scheermesje

Je gebruikt je scheermesje altijd in de douche, dus logisch dat je ‘m daar bewaart. Slim is het echter niet, want door de vochtige omgeving gaat je mesje sneller roesten. En roest kan weer zorgen voor bloedvergiftiging als je jezelf per ongeluk snijdt. Droog daarom je scheermesje altijd goed af na een douchebeurt, en bewaar hem op een droge plaats. Gooi het mesje weg zodra er roest ontstaat.

Schone handdoeken

Handdoeken bewaar je natuurlijk niet in de douche, maar vaak wel in de badkamer. Maar dat kun je beter niet doen. De badkamer blijft vaak lang vochtig, waardoor schone handdoeken snel onfris gaan ruiken of zelfs gaan schimmelen. Je kunt ze daarom beter buiten de badkamer op een droge plek bewaren.

Een tandenborstel

Handig toch, ’s ochtends even snel je tanden poetsen onder de douche? Maar vergeet daarna niet je tandenborstel weer op zijn eigen plek op te bergen. Als je je tandenborstel open en bloot laat liggen, en ook nog eens op een vochtige plaats, verzamelen zich allerlei bacteriën op de borstel. Niet zo fris om ‘m daarna weer in je mond te stoppen…

Gezichtsreiniger

Het is niet slecht voor de gezichtsreiniger om in de douche bewaard te worden, maar wel voor je huid. Je huid is met het hete douchewater extra kwetsbaar, waardoor het geen goed moment is om je huid te reinigen. Je kunt je gezicht beter met lauw water wassen, om uitdroging te voorkomen. Kom niet in de verleiding het toch in de douche te doen en bewaar je gezichtsreiniger gewoon bij de wastafel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Roomed.nl
Beeld | iStock

Ook interessant