Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

9 dingen die je beter niet in de garage kunt bewaren

9-dingen-die-je-beter-niet-in-de-garage-kunt-bewaren.jpg

De garage is de ideale plek om spullen, die je niet dagelijks gebruikt, op te bergen. En voor de meeste spullen is dit geen probleem. Maar toch zijn er dingen die je beter niet op deze plek kunt bewaren.  

Wist jij dat je deze spullen beter ergens anders, dan in de garage, kunt neerzetten?

1. Verf

De garage lijkt de ideale plek om verfblikken te bewaren. Maar toch is het verstandig om ze voortaan ergens anders op te bergen. De temperatuur in je garage kan nogal schommelen en verf mag nooit onder het vriespunt worden bewaard. Bewaar geopende verfpotten omgekeerd, de verf aan het deksel zorgt voor een extra beschermlaag.

2. Kleding

Wanneer er een nieuw seizoen voor de deur staat heb je waarschijnlijk kleding over dat je op dat moment niet draagt. Bewaar dit dan niet in de garage. Je kleding kan dan namelijk een vies geurtje krijgen door het stof dat ronddwarrelt en door uitlaatgassen van de auto.

3. Boeken

Ook voor je boeken kun je beter een andere plek zoeken dan de -meestal tochtige- schuur. Het vocht in de garage kan de boeken namelijk veel schade toebrengen. Zo kunnen de bladzijdes gaan krullen, kunnen er schimmelplekjes ontstaan en spinnen en andere insecten zullen de boeken maar al te graag als schuilplek gebruiken.

Lees ook: Deze zes dingen in huis kun je ook schoonmaken met tandpasta

4. Houten meubels

Veel mensen denken hun houten meubels met een laken genoeg te kunnen beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Maar niets is minder waar. Hout leeft nu eenmaal en is daardoor gevoelig voor de luchtomgeving. Wanneer je houten meubels in een te vochtige ruimte staan, kunnen er kringen en barsten ontstaan.

5. Matras

Je matras is nu eenmaal een groot voorwerp en daardoor lastig op te bergen. De garage lijkt dan de ideale opslagplaats. Maar toch is dit niet aan te raden. Deze opbergplek is nu eenmaal een bron van beestjes en stof. Daarnaast loop je ook het risico dat er schimmelplekken op het matras ontstaan.

6. Voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen en ingeblikt eten kun je beter niet in de garage bewaren. Voedingsmiddelen blijven het langst goed in een omgeving met een constante temperatuur. Dit is in de garage niet het geval. Daarnaast trek je hiermee ongedierte, zoals muizen, aan.

7. Koelkast

Zet een koelkast nooit in een garage zonder verwarming. De koelkast is ontworpen om goed te werken op een constante temperatuur, en werkt dus minder als de temperatuur schommelt. Wanneer het buiten warm is draait je koelkast op volle toeren. Hierdoor stijgt je energierekening.

8. Propaan

Veel mensen bewaren hun propaanopslag, voor de BBQ of het campinggasstel, in de garage. Maar propaan mag je nooit binnen bewaren, dus ook niet in de garage. Wanneer het gas gaat lekken in een ongeventileerde ruimte kan het gas worden ontstoken. Dit kan bijvoorbeeld al gebeuren wanneer je de auto start.

9. Voedsel voor huisdieren

Ook het voedsel voor je geliefde viervoeters kun je beter niet in de garage bewaren. Geopende zakken voer trekken muizen en ander ongedierte aan. Ook een dichte zak is voor muizen geen probleem, ze knagen en krabben deze gemakkelijk open. Het beste bewaar je huisdierenvoer in een luchtdichte bak in de voorraadkast.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Libelle, Menshealth
Beeld | iStock

Ook interessant