Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Deze drukpunten verlichten je hoofdpijn

Last van hoofdpijn? Door bepaalde drukpunten te masseren, kunnen je pijnklachten verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen.  

Het masseren van drukpunten wordt ook wel acupressuur genoemd. Dit is een eeuwenoude Chinese geneeswijze. Net als bij acupunctuur worden hierbij drukpunten gebruikt om gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en slapeloosheid te verhelpen.

Hoofdpijn? Knijp in je hand!

Het voordeel van acupressuur is dat je het heel makkelijk zelf kunt leren en kunt gebruiken. In de video zie je welke punten je kunt masseren als je last hebt van hoofdpijn, zoals die op je schedelrand en de slapen. Ook de spier tussen je duim en wijsvinger is befaamd om zijn pijnstillende werking. Maar pas op: vanwege het vermeende uitdrijvende effect (wat van pas komt bij verstopping en tijdens een bevalling) kunnen zwangere vrouwen dit ene drukpunt beter niet stimuleren!

Zo werkt het

Druk met een gestrekte duim ongeveer drie minuten op elk drukpunt, of in elk geval een aantal verschillende punten. De druk moet zó stevig zijn, dat het nog draaglijk is. Adem tijdens de zelfacupressuur diep en rustig door.

Natuurlijke pijnstiller

De behandeling van drukpunten is van oudsher bedoeld om blokkades op te heffen, zodat de energie in je lichaam weer vrij kan stromen. Inmiddels is bekend dat stimulatie van deze punten spierspanning (wat meestal de oorzaak is van hoofdpijn) vermindert en de bloedcirculatie kan verbeteren. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Ook zou drukpuntenmassage de aanmaak van endorfine stimuleren, een natuurlijke pijnstiller die ons lichaam zelf aanmaakt.

Bron | Libelle Balance

Ook interessant

Vaak last van hoofdpijn? Misschien krijg je meer cafeïne binnen dan je denkt. 

Rugpijn? Pijnstillers helpen nauwelijks, dit wel!

9 verrassende oorzaken van hoofdpijn

Ook interessant