Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met deze tips krijg je de deksel van een pot makkelijk open

deksel-van-een-pot-open-krijgen.jpg

Erg frustrerend als je even snel een potje wilt openmaken en je de deksel er met geen mogelijkheid afkrijgt. Je kunt natuurlijk je trots opzijzetten en er een sterker persoon bij roepen. Maar als ook die spierbundel ‘m niet open krijgt, of je even geen andere hulp bij de hand hebt, zijn er gelukkig nog een paar tips. Zo kun je de deksel van een pot makkelijk zelf weer open krijgen. 

En voor deze handige trucjes heb je de spullen waarschijnlijk al in huis.

De deksel van een pot open krijgen met elastiek

Als je die muurvaste deksel met geen mogelijkheid open kunt krijgen, probeer het dan eens met een elastiek. Bind een dik elastiek op de deksel van de pot en begin te draaien. Je zult zien dat je een stuk meer grip hebt en de deksel dus een stuk makkelijker loskomt. Geen elastiek bij de hand? Dan kun je het ook met rubberen handschoenen proberen, voor hetzelfde effect.

Gebruik een stuk tape 

Mocht je de bovenstaande spullen allebei niet in huis hebben, of het hiermee toch niet lukken? Dan kun je de deksel van een pot ook open krijgen met een stuk tape. Duck tape werkt hierbij het beste. Plak de tape om de deksel en laat een paar centimeter aan het uiteinde over als een soort handvat. Hier trek je aan, terwijl je met je andere hand de pot vasthoudt. Je hoeft hier meestal niet eens veel kracht voor te zetten. 

Lees ook: Zó kun je een citroen uitpersen zonder ook maar een druppeltje te knoeien

Vacuüm heffen 

Vaak gaat de deksel van een pot moeilijk open, omdat deze vacuüm trekt. Een handige manier om de pot toch open te krijgen is door een mesje of de achterkant van een vork of lepel tussen de dop te steken, als een soort hefboom. Hierdoor komt er een klein beetje lucht bij en kun je de deksel makkelijker losdraaien. Je kunt ook een paar keer hard op de onderkant van de pot slaan om ‘m open te krijgen. 

De deksel verwarmen

Als laatste wordt het vacuümsysteem vaak versterkt door kou. Een pot uit de koelkast krijg je daarom vaak moeilijker open. Je kunt de pot even onder de warme kraan houden of zelfs met een föhn aan de slag gaan. Zeker als de pot een metalen deksel heeft is dit een handig trucje. Het metaal zet door de warmte namelijk iets uit, waardoor het vacuüm-effect verdwijnt.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | 24Kitchen, Kookfans, Tips en weetjes
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant