Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dankzij deze truc wordt het verschonen van je hoeslaken een eitje

hoeslaken-verschonen.jpg

Zit jij ook elke keer te stoeien met je hoeslaken, omdat je niet direct de juiste punt om de goede hoek van je matras trekt? Hartstikke frustrerend. Als ook bij jou de eerste poging negen van de tien keer mislukt, is dit de geniale tip die je veel eerder had willen kennen.

Het lange deel van je hoeslaken niet verwarren met het korte deel en je hoeslaken niet binnenstebuiten om je matras trekken: bij het verschonen kunnen de nodige worstelingen komen kijken. Via het sociale medium Reddit deelt een gebruiker de truc om je hoeslaken altijd direct bij de goede punt te pakken.

Aha!

Als het goed is, zit er aan de binnenkant van je hoeslaken een ingenaaid kaartje waarop onder meer de wasinstructies te vinden zijn. Wil je het verschonen van je bed een stuk gemakkelijker maken, dan kun je deze het beste laten zitten: dit wordt je herkenningspunt. Volgens Reddit-gebruiker Nolapatrona moet dit kaartje namelijk altijd bij de matrashoek rechtsonder.

Streepjes

Een andere Reddit-gebruiker deelt nog een handige tip. Namelijk het kiezen voor gestreepte hoeslakens. Als je eenmaal weet hoe de strepen lopen, heb je in het vervolg veel minder moeite met het verschonen van je hoeslaken. Dat maakt het opmaken van je bed een stuk minder erg!

Bron | Good Housekeeping
Beeld | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Je katoenen schoenen waterdicht maken: het kan. En met dit simpele trucje is het zo gepiept!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant