Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Coronaproof taart uitdelen? Zó doe je dat met een wijnglas

leuke-kersttip-coronaproof-taart-uitdelen-doe-je-met-een-wijnglas.jpg

Een taart snijden en uitdelen verloopt normaal gesproken niet heel coronaproof. Tijdens het snijden is het eigenlijk onmogelijk om de taart niet aan te raken. Wil je dat deze kerst of bij de volgende verjaardag veiliger aanpakken?

Geen probleem, want wij hebben een geniale hack voor je gevonden.

Coronaproof taart uitdelen doe je zó

Het is eigenlijk heel simpel: in plaats van dat je zelf de taart aansnijdt en uitdeelt, geef je iedereen zijn of haar eigen wijnglas. Je laat de taart gewoon heel en laat vervolgens iedereen één voor één een stukje taart pakken met het wijnglas. Hoe? Je pakt het wijnglas en drukt deze ondersteboven in de taart. Zo heb je een stuk te pakken zonder dat je de taart hoeft aan te raken. Geef je gasten vervolgens een lepeltje of vorkje erbij en ze kunnen heerlijk smikkelen uit hun wijnglas. In onderstaand filmpje wordt het voorgedaan:

@theroseperiod

Happy 20th birthday to my Jules!##twenty##fyp##birthdaycake##wineglasses##tiktokmom

♬ Outro: Happy Birthday – Altered Images

Lees ook:
Met deze tips wordt jouw volgende appeltaart nóg lekkerder

Handige methode

Het fijne aan deze methode is dat gasten zelf kunnen bepalen of ze een groot of klein stukje taart willen. Een taart snijd je vaak in gelijke stukken, terwijl de één misschien minder wil dan de ander – of juist meer. Met de wijnglasmethode kan iedereen dat dus zelf bepalen. Als je een klein beetje wilt, dan schep je gewoon wat met je glas uit een hoekje. Wil je juist een groot stuk, dan zet je het wijnglas in het midden van de taart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | TikTok
Beeld | Getty

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant