Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Cadeautjes inpakken met een onhandige vorm? Zo doe je dat makkelijk

cadeautjes-inpakken-met-een-onhandige-vorm.jpg

De feestdagen staan weer voor de deur. Heb jij de cadeautjes al ingeslagen? Dan rest je alleen nog het inpakken. Vierkanten en hoekige vormen, zoals een boek, dat wil waarschijnlijk nog wel lukken, maar een knuffel, bal of andere onhandige vorm is een iets grotere uitdaging. Gelukkig is ook daar een makkelijke oplossing voor. Met deze techniek kun je zelfs de cadeautjes met de moeilijkste vormen nog leuk inpakken. 

Scheelt je weer een hoop gestuntel en verloren inpakpapier. 

Cadeautjes met onhandige vormen inpakken 

Je zult vast weleens hebben staan prutsen met een onmogelijk object dat je in kerstpapier wilde wikkelen. Grote kans dat dat eindigde in een hoop gerotzooi met een paar lagen plakband en verfrommeld papier. Dat is vanaf nu verleden tijd met een handige inpaktruc van TikTokker Lindsay Roggenbuck. Met deze techniek is het -met veel bloed, zweet en tranen cadeautjes met onhandige vormen strak inpakken- niet meer nodig, maar maak je als het ware een soort cadeautas. En dat scheelt je niet alleen een hoop gedoe maar staat ook nog eens feestelijk

Lees ook: Slechte inpakker? Geen paniek: rommelige cadeaus geven juist succes

De inpaktruc

Voor deze inpaktruc heb je een stuk inpakpapier nodig. Zorg dat dit in de lengte en breedte een stuk breder is dan je cadeau. Dit stuk papier vouw je in de lengte in drieën. En geen zorgen de stukken mogen een beetje overlappen. Dit maak je vast met een stukje plakband. Vervolgens vouw je de onderkant van het inpakpapier tot een diamantvorm. Dat doe je door een stuk van de onderkant om te vouwen en de zijkanten van de onderkant naar binnen te duwen. Het bovenste en onderste punt van je diamantvorm vouw je weer naar binnen. Dit maak je vast met een stukje plakband. Nu is je cadeautas af. Stop je cadeau in de tas en vouw de bovenste rand dicht. Dit kun je vastmaken met een plakbandje of nietje. 

Ben je in een creatieve inpakbui? Dan kun je in de bovenkant ook gaatjes maken en de cadeautas met een lintje en strik dichtmaken. Zo krijgt de tas een handig hengsel. Bekijk hieronder de TikTok video waarin Lindsday de techniek op beeld laat zien. 

@lindsayroggenbuck

Gift wrapping hack #lifehack #lifehacks #momhacks #todayyearsold #learnontiktok #christmastiktok #christmashack #christmashacks #giftwrappingideas

♬ All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Tips en Weetjes, TikTok
Beeld | Getty Images

Margriet extra winter

Margriet Extra: winter ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet kerstverhaal, winterpuzzels, cadeaukaartjes, gezond de winter doorkomen en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant