Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Plakband op? Met dit trucje kun je een cadeautje toch nog inpakken

een-cadeautje-inpakken-zonder-plakband-of-lintje-zo-doe-je-dat.jpg

Kerstcadeautjes binnen, inpakpapier klaar en… rolletje plakband op. Niet getreurd, op het internet is overal wel een oplossing voor te vinden, zo ook voor dit probleem. Met déze techniek kun je een cadeautje ook zonder plakband of lint inpakken.

Deze inpaktruc komt overgewaaid uit Japan en vergt de eerste keren wellicht wat oefening, maar eenmaal onder de knie kun je voortaan elk cadeautje inpakken zonder plakband. En geen zorgen, om deze reden is het niet erg als het de eerste paar keer in een rommelig ingepakt cadeau eindigt.

Cadeautje inpakken zonder plakband

Voor deze techniek knip je eerst het stuk inpakpapier af. Zorg dat dit groot genoeg is om rondom je hele cadeautje te wikkelen, en knip je papier nog een klein stukje breder dan dat af. Vervolgens vouw je de bovenste punt van het papier naar de onderkant, zodat er een vierkant ontstaat. Aan de onderkant van het papier blijft hierdoor een rand over die je wegknipt.

Strak vouwen

Leg vervolgens je cadeautje diagonaal in het midden van je inpakpapier en trek de punt van het papier over je cadeautje heen. Trek dit vervolgens iets verder, tot de hoeken van je cadeautje zijn bedekt met het papier. Nu ligt je cadeautje op de juiste plek. Laat vervolgens die kant van het inpakpapier weer los en vouw nu de andere punt van het papier over je cadeau. Met je vingers ga je langs de onderste rand van het inpakpapier, om de vouw goed strak te maken. Houd vervolgens het uiteinde van het papier vast en duw met je middelvinger het papier naar binnen, zodat je de zijkant van het papier om het cadeautje heen kunt vouwen. Herhaal dit ook aan de andere zijkant. Zorg dat je dit goed strak doet. 

Lees ook: Cadeautjes inpakken met een onhandige vorm? Zo doe je dat makkelijk

De inpaktruc

Vervolgens vouw je ook de bovenste kant van je inpakpapier op deze manier strak om je cadeau heen. Het uiteinde van deze kant is langer en valt over de zijkant van je cadeau. Die puntige flap die nu uitsteekt stop je vervolgens in de opening die je door het vouwen gecreëerd hebt en klaar is kees. Mocht dit je toch iets te ingewikkeld klinken, bekijk dan de onderstaande instructievideo waar nog eens stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een cadeautje zonder plakband of lintje kunt inpakken. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Tips en Weetjes, YouTube
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant