Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

5 budgettips voor een kerstmenu

budget-kerstmenu.png

Zit je met je handen in het haar? Heeft de crisis ook jouw portemonnee bereikt, nét op het moment dat je hebt beloofd om het kerstdiner te verzorgen. Wat nu!?! Wij geven je tips voor een budget kerstdiner.

1. Laat je gasten zelf een gerecht maken

Een veelgebruikte manier om de kosten te drukken, is om je gasten te vragen allemaal een eigen gerecht (of amuse) mee te laten nemen. Jij kunt dan bijvoorbeeld zorgen voor het drinken. Zo deel je de kosten en kun je toch genieten van een heerlijk kerstmaal.

2. Drinken

Zijn jullie gewend om te proosten? Kies dan eens niet voor (dure!) champagne, maar voor een variant. Er zijn hele lekkere én betaalbare vervangers, zoals cava of prosecco (bijvoorbeeld bij de Aldi of Hema).

En voor de kinderen kun je warme chocolademelk maken. Doe er een toefje slagroom op en versier dit met gecrushte kerst-zuurstokjes (één euro bij diverse winkels). Ziet er bijzonder gezellig uit.

3. Budgetmenu’s

Kijk op het internet naar lekkere recepten waar je maar weinig ingredienten voor nodig hebt. Je vindt er ook complete budgetgerechten, die er toch erg luxe en smakelijk uitzien. En voor de opmaak kun je peterselie, koriander en basilicum gebruiken.

4. Aankleding

Aankleding doet heel veel voor een diner. Met een chic uitziend kerstkleed en zilveren kaarsenhouders maak je er al een echt luxe diner van. Kijk eens op een rommelmarkt of in een tweedehands shop. Je vindt er de leukste dingen voor maar een paar euro.

5. Eerlijkheid duurt het langst

Gaat het tegen je natuur in om met kerst op je budget te letten, maar kun je dat diner écht niet betalen? Wees eerlijk tegen je gasten. We zitten allemaal in hetzelfde crisis-schuitje, dus ze begrijpen het vast. En dan wil iedereen wel een deel bijdragen aan het kerstdiner.

Ook interessant