Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Broodclipjes zijn handiger dan je denkt…

broodclipjes.jpg

Broodclipjes lijken op het eerste gezicht misschien nutteloos, maar het zal je doen verbazen hoe handig ze eigenlijk zijn. Niet weggooien dus, maar verzamelen!

Sleutels markeren

Hangen er tien sleutels aan je sleutelrekje, maar weet je niet meer welke sleutel voor welke deur, fiets of woning is bedoeld? Met een broodclipje kun je de sleutels makkelijk markeren. Schrijf op de broodclip de ‘bestemming’ van de sleutel, bijvoorbeeld achterdeur, en bevestig daarna eenvoudig de clip aan de sleutel.

Snoeren op orde

Net als sleutels kun je ook snoeren makkelijk markeren met een broodclipje. Voorzie alle stekkers in het stopcontact van een broodclipje + omschrijving, bijvoorbeeld ‘versterker’ of ‘printer’ en je weet voortaan exact welke snoeren waar naartoe gaan.

Elastiekjes

Ook elastiekjes kun je makkelijk bij elkaar houden door ze aan een broodclipje te hangen.

Eenvoudige boekenlegger

Even geen boekenlegger bij de hand? Een broodclipje kan prima dienen als boekenlegger, ook als je geen ezelsoren in je boek wilt maken. En om het al helemaal leuk te maken: je kunt met een broodclipje zelfs de regel markeren als je halverwege de pagina besluit te stoppen met lezen.

Wasknijpers

Oké, je moet al wel een grote verzameling klaar hebben liggen, maar broodclips kunnen ook worden gebruikt als wasknijpers. Handig voor op de camping!

Plakband

Het vinden van het begin van een stuk plakband is voor velen een ergernis. Door een broodclipje aan het begin vast te maken, voorkom je een hoop frustratie.

Slippers

Sommige slippers kunnen aan de onderkant losschieten. Om dit te voorkomen plaats je een broodclipje aan de onderkant. Handig toch?

Lees ook:

Zo handig zijn wc-rollen
Met dit trucje maak je snel je barbecuerooster schoon
Zo handig is azijn!
Zo handig is oud brood!
Zo handig zijn gebruikte theezakjes

Ook interessant