Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dit handige trucje kun je broccoli snijden zónder rommel

met-dit-handige-trucje-kun-je-broccoli-snijden-zonder-rommel.jpg

Heerlijk, broccoli! Maar als je de groente in mooie roosjes wil snijden, laten er allemaal kleine stukjes los. Super irritant natuurlijk. Gelukkig hebben we nu een super handige tip om de broccoli te snijden zónder al die rommel.

En je hebt er helemaal geen bijzondere keukenapparatuur voor nodig.

Broccoli snijden

Hoewel broccoli een lekkere en veelzijdige groente is, kan het bereiden ervan soms wat tijd kosten. Niet alleen kan het al best even duren om broccoli te snijden, maar de rommel opruimen daarna duurt meestal nóg langer. Zeker als de broccoli al even in de winkel of in je keuken gelegen heeft, enigszins droog is en alle puntjes van de roosjes afvallen. Gelukkig heeft de Australische thuiskok Mon Mack daar een handige tip voor, vertelt ze op TikTok.

Lees ook:
Zo kun je broccoli het beste bewaren

Handige truc

De makkelijke oplossing? Dip de broccolistronk head first in een pan met kokend water. Daardoor komt er weer opnieuw wat vocht in de broccoli, waardoor de kleine stukjes ook aan de roosjes blijven zitten.  En qua smaak merk je er bíjna niks van, zeker niet als je de groente daarna nog gaat stomen, roerbakken of grillen. In de video laat ze de methode zien én zien we de resultaten van het snijden van de broccoli voor het blancheren en daarna. Daaruit blijkt dúidelijk dat het goed werkt. Handig, toch?  

@monmackfood

Is it a hack? Idk but it’s handy :) follow for more food stuff ❣️ ##foodhack ##broccoli ##cookinghack

♬ original sound – MonMackFood

Bron | Metro UK
Beeld | Getty Images

cover M33

Margriet 33 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer: álles over alleen op vakantie gaan, je decolleté in de spotlights, hoe gelukkig zijn we nu, een interview met Renée Fokker en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant