Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Bloemen snel uitgebloeid? Voeg dan dít bijzondere ingrediënt aan het water toe

bloemen-snel-uitgebloeid-voeg-dan-dit-aan-het-water-toe.jpg

Bloemen kunnen je huis in een handomdraai opvrolijken. En dat is niet verkeerd, nu de dagen langzamerhand korter en donkerder worden. Maar is jouw mooie bos bloemen ook altijd zo snel uitgebloeid? Dan hebben wij de gouden tip om de levensduur ervan te verlengen.

Je hebt het ingrediënt misschien al gewoon in huis.

Bloemen uitgebloeid

Verse planten krijgen meestal een zakje plantenvoeding meegeleverd, wat je in het water kunt gieten. Dit kan ervoor zorgen dat de bos een stuk langer meegaat. Toch kan het gebeuren dat de bloemen al binnen een paar dagen een ietwat treurig uiterlijk krijgen – en da’s niet waar je voor gaat met vrolijk gekleurde bloemen.

Wodka toevoegen

Maar dit probleem blijk je heel gemakkelijk te kunnen verhelpen. De levensduur van je mooie bos kun je namelijk verlengen door een scheutje wodka aan het water toe te voegen. Ja, dat lees je goed. Duik de drankkast in en geef de bloemen een shot van deze sterke drank. Daar worden ze namelijk hartstikke blij van.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Geduld

Je zult het niet direct merken, want je moet wel eventjes geduld hebben om het resultaat te zien. Wanneer je de bloemen van hun shotje wodka hebt voorzien, zul je na een dag of twee merken dat ze hun hoofd weer rechtop houden en de steel weer mooi rechtstaat. En vergeet natuurlijk niet om de steel van de bloemen schuin af te snijden voor je ze in het water zet. Dan kun je zo lang mogelijk van je mooie bos bloemen genieten.

Bron | Feeling, Metrotime
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil je meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant