Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

3x zó kun je een blik openen zonder blikopener

3-handige-manieren-om-een-blik-te-openen-zonder-blikopener-margriet.jpg

Het lijkt misschien onmogelijk om een blik te openen zonder een blikopener, maar dat is het zeker niet. Als je een lepel of stuk steen in de buurt hebt, kom je namelijk ook al heel ver.

Hier een paar handige tips om een blik te openen zonder blikopener.

1. Met een lepel

Het enige wat je hoeft te doen, is het blik op een stabiele ondergrond neer te zetten (bijvoorbeeld het aanrecht of een tafel). Gebruik vervolgens je ene hand om het blik goed vast te houden, terwijl je met je andere hand de lepel vasthoudt. Zet het ronde uiteinde van de lepel tegen de binnenrand van het deksel aan. Houd de lepel zo vast dat de holle kant naar het deksel wijst. Wrijf vervolgens het ronde uiteinde van de lepel heen en weer over dezelfde plek. De wrijving zal ervoor zorgen dat het deksel dunner wordt en je uiteindelijk met de lepel door het deksel heen gaat. Begin nu weer opnieuw te wrijven naast de open plek. Ga net zo lang door totdat je door de deksel heen bent.

In deze video kun je zien hoe deze lepelmethode precies werkt:

2. Op een stuk steen of beton

Stel nu dat je buiten bent en een blik wilt openen zonder een blikopener, dan kun je het best op zoek gaan naar een platte steen of een stuk beton (dus bijvoorbeeld een stoep). Hoe ruwer het oppervlak is, hoe beter. Zet het blik ondersteboven op de steen en wrijf het blik vervolgens heen en weer over de steen heen. Maak een schurende beweging zodat er wrijving ontstaat tussen de steen en het blik. Blijf net zo lang doorgaan totdat je vocht op de steen of op het blikdeksel ziet. Als je dit ziet, is het tijd om te stoppen. Het deksel is nu dun genoeg om er doorheen te kunnen komen.

Hier wordt deze methode voorgedaan:

3. Met je handen

We moeten eerlijk zeggen dat deze methoden niet per se onze voorkeur heeft, want het ziet er nogal pijnlijk uit. Maar mocht je nu echt niks voorhanden hebben, dan zou je deze methode nog kunnen proberen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn namelijk je handen. In onderstaande video laat een man zien hoe hij een blikje open krijgt door simpelweg eerst de zijkanten van het blikje in te deuken, waarna er langzaam een opening ontstaat:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Wikihow, YouTube
Beeld | Getty

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant