Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Blender schoonmaken? Dit is dé truc!

snel-blender-schoonmaken.png

Een blender is superhandig. Je maakt er de lekkerste smoothies en soepen mee. Maar dan… moet-ie schoon worden gemaakt. Altijd een klusje, maar als je eenmaal deze truc kent, wordt het een stuk gemakkelijker. Snel doorvertellen! 

 

Smoothie met blauwe bessen en granaat-frambozensap

Nu je hebt gezien hoe je ‘m lekker snel schoon krijgt, is het wel zo leuk om ‘m eerst nog even vies te maken, zodat je meteen kunt checken of het écht werkt!
Daarom: een lekker recept voor een smoothie. Wat dacht je van de combinatie van blauwe bessen en granaat-frambozensap? Gezonder kan bijna niet. Blauwe bessen zijn namelijk kleine antioxidantenbommetjes. Antioxidanten gaan ondermeer veroudering tegen. De bessen zijn ook rijk aan vitamine C en bevatten een stof die een versterkend effect op de bloedvaten heeft. Granaatappel en frambozen geven door hun hoge gehalte aan vitamine C een extra energieboost aan de smoothie. Daarnaast levert de granaatappel ook nog eens veel antioxidanten, ijzer en kalium. 

Wat heb je nodig? 

– 350 g blauwe bessen
– 2 dl granaatappel-frambozensap
– 1-2 el vloeibare honing

Zo maak je het

Houd 50 g van de bessen apart en rijg ze aan vier prikkers. Pureer in een blender de rest van de bessen met de helft van het sap tot een gladde puree, schakel de blender terug naar de laagste stand en schenk de rest van de het sap erbij. Breng op smaak met honing en zet tot gebruik koel weg. Verdeel de smoothie over gekoelde glazen en zet de prikkers erin.

MEER HANDIGE TIPS EN TRICS? 

 

Bron | Libelle TV

Ook interessant