Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Blaren voorkomen? Dat doe je met dít bekende middeltje

blaren-voorkomen-dat-doe-je-met-dit-bekende-middeltje.jpg

Heb je nieuwe schoenen, te lang gewandeld met verkeerde sokken aan of pumps die je voeten niet heel blij maken? Dan is de kans groot dat je pijnlijke blaren hebt gekregen. Als je dat de volgende keer wilt voorkomen, moet je dít middeltje er eens bij pakken.

Je hebt het waarschijnlijk gewoon al in huis.

Wandelen

Wegens de huidige situatie zijn velen van ons aan het wandelen geslagen. Een goede, nieuwe hobby waarmee je nog gezond bezig bent ook. Maar warmte in combinatie met knellende schoenen óf ietwat zweterige voeten, zorgt vaak wel voor blaren. En da’s een minder fijne bijkomstigheid.

Blaren voorkomen

Nu kun je daar pleisters op gaan plakken, in de hoop de pijn te verlichten. Maar je kunt het ook over een andere boeg gooien, en de blaren voorkomen in plaats van genezen. Hoe je dat doet? Het is heel simpel. Je hebt er geen dure middeltjes voor nodig, maar alleen een klein beetje vaseline.

Vaseline tegen blaren

Het enige wat je moet doen om voortaan pijnlijke blaren op je voeten, hielen of tenen te voorkomen, is je gehele voet insmeren met een laagje vaseline. Op deze manier ontstaat er minder wrijving tussen je voeten en je schoenen, waardoor je dus een stuk minder snel last van blaren zult krijgen. Leuke bijkomstigheid: je voeten worden er ook nog eens ontzettend zacht door.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant