Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo maak je je Birkenstocks écht goed schoon

birkenstocks-schoonmaken-met-deze-tip-doe-je-dat-echt-goed.jpg

Birkenstocks zijn deze zomer weer helemaal in. Misschien zijn ze voor jou nooit uit geweest. Maar zijn je comfortabele sandalen inmiddels wel een beetje vies geworden? We vertellen je hoe je ze het beste kunt schoonmaken.

Met deze gouden tip krijg jij je Birkenstocks weer zo goed als nieuw.

Voetafdruk

En dan gaat het vooral om het schoonmaken van de zool. Na verloop van tijd blijft er een zichtbare afdruk van je voet achter op je kurken Birkenstock-zool. Dit komt deels door viezigheid. Belangrijk om de zool eens goed schoon te maken dus.

Birkenstocks schoonmaken

Maar hoe doe je dat zonder je slippers te beschadigen? Het Laatste Nieuws adviseert om het met een beetje water en bakpoeder te doen. Als je dat met elkaar mengt, krijg je een witte pasta. Smeer die op de voetafdruk in je zolen en wrijf er vervolgens overheen met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekjes kun je het best een oude tandenborstel gebruiken. Géén schuurspons, want die kan de zool beschadigen.

Zodra de pasta verkleurt en de bruine tint van de Birkenstock-zool overneemt, kun je het met een vochtige doek wegvegen. Dan heeft het mengsel vuiligheid opgenomen. Herhaal dit hele riedeltje totdat de pasta wit blijft. Dit betekent dat je al het vuil van de zool hebt geveegd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant