Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dít is de meest geniale truc om je bh te wassen

dit-is-de-meest-geniale-truc-om-je-bh-te-wassen.jpg

Eigenlijk moet je je bh met de hand wassen, maar heel vaak belanden ze tóch in de wasmachine. Echt goed is dit niet voor het materiaal. Gelukkig vonden we een snelle én geniale truc die zowel makkelijk is voor jou als goed is voor je bh.

Je zou het misschien niet verwachten, maar het werkt wel!

Aan de slag

Je wilt je bh natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om je bh te kunnen wassen zonder deze te beschadigen, heb je de volgende materialen nodig: babyshampoo of een mild wasmiddel (bijvoorbeeld voor de fijne was) en een slacentrifuge. En natuurlijk de beha die gewassen moet worden.

Hoe ga je aan het werk?

Vul de slacentrifuge met warm water en voeg ongeveer twee theelepels wasmiddel of babyshampoo toe. Dompel je bh in het water en laat deze tien minuten inweken voordat je ‘m echt gaat wassen. Draai vervolgens een paar keer aan de slacentrifuge die werkt als een soort mini wasmachine. Waarschijnlijk komt er nu al wat vuil van af. Vervang het water met koud water en spoel het zeepwater weg. Ga door tot je water helder is en al het vuil en wasmiddel weggespoeld zijn.

Lees ook
Zó vaak zou je je kleding moeten wassen (en niet alleen om de hygiëne)

Drogen

Nu je bh schoon is hoef je het stuk ondergoed alleen nog maar te drogen. Stop je bh in de slacentrifuge zónder water en draai er enkele keren aan om er zo veel mogelijk water uit te krijgen. Droog je bh daarna zachtjes met een handdoek. Hang je bh nooit aan de bandjes aan het droogrek, want daar rekken ze van uit. Leg je bh op een droogrek of op een handdoek, zodat deze netjes kan opdrogen.

Zie zo, een vrouw kan de was doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goedgevoel.be
Beeld | iStock

Ook interessant