Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Een beetje bizar maar wel handig: zó was je dus je bh

bh-verkeerd-dragen.jpg

Losgeschoten beugels of cups die vervormen: als je een bh bij de rest van de was in de machine stopt, kan er heel wat misgaan. Met deze drie handige wastips blijft je bh langer mooi.

Misschien niet wat je zou verwachten, maar ze werken wel!

Gebruik een slacentrifuge

Je leest het goed: je kunt een bh heel goed wassen in een slacentrifuge. Dat klinkt misschien bizar, maar werkt eigenlijk heel simpel. De website Purewow laat zien hoe. Vul de centrifuge met warm water en doe er wat vloeibaar wasmiddel voor de fijne was bij. Laat het apparaat even draaien en spoel je bh (en de centrifuge) vervolgens uit. Doe je bh er nog een keertje in en draai deze keer zonder water, zodat je bh (bijna) droog wordt. Daarna laat je de bh in vorm drogen. Een kind kan de was doen.

Een bh in een bal

Het wassen van een bh gaat ook heel goed in een kunststof wasbal. Zo’n bal is te koop bij lingeriezaken en vaak ook bij de drogist. Open de bal en leg de cups met de buitenkant in de beide helften. Vouw daarna de bandjes naar binnen. De bal beschermt niet alleen je bh, hij zorgt er ook voor dat deze niet blijft haken aan andere kledingstukken en voorkomt dat losse beugels door je wasmachine gaan zwerven.

Kussensloop met knoop

Waar lag dat lingeriezakje ook alweer? Als je het even niet kunt vinden, gebruik je een kussensloop. Stop er één of meerderde bh’s in. Knoop de sloop dicht en je hebt een prima vervanger voor het zakje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Purewow
Beeld | iStock

Ook interessant