Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Dít bedrag bespaar je als je maar 5 minuten per dag doucht

douchen-besparen.jpg

Nu het buiten wat kouder is, vinden we het heerlijk om wat langer te douchen. Toch brengt lang douchen veel nadelen met zich mee. Zo droogt het je huid uit en is het slecht voor het milieu. Maar wist je dat je ook geld kunt besparen door korter te douchen?

Voor je portemonnee is iets korter douchen wel aan te raden.

Geld besparen

Wij Nederlanders douchen gemiddeld 9 minuten per dag. Het lijkt misschien niet heel lang, maar de kosten lopen wel op door de stookkosten om het water warm te krijgen. Zeker in de winter, wanneer je op wilt warmen onder de douche. Zelfs wanneer je elke dag één minuut minder lang gaat douchen, kun je al vijftien euro per persoon besparen.

Lees ook
Duizelig na het douchen? Dít kan de reden zijn

We douchen voor 150 euro per jaar

Het Nibud heeft berekend dat we voor ongeveer 150 euro per jaar douchen. Dit bedrag is gebaseerd op het verwarmen van water en natuurlijk het water zelf. De kosten van shampoo, zeep en handdoeken zijn hier buiten beschouwing gelaten. Het is berekend voor een standaard douche, waarbij ongeveer acht liter water per minuut uit de douchekop komt.

Douchen

Als je in een huishouden per persoon per dag dus vijf minuten doucht in plaats van negen minuten, levert je dat zo’n zestig euro op jaarbasis op. Tel uit je winst als je met z’n vieren woont. In vijf minuten kun je prima je haren wassen, jezelf wassen en je benen scheren. Volgens Dr. Elaine Larson, hoogleraar infectieziekten aan Columbia University School of Nursing, is het zelfs beter om slechts een of twee keer per week te douchen. Als je dat een beetje weinig vindt, beperk het dan tot vijf minuten per dag. Goed voor je portemonnee en voor het milieu!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Infonu.nl, RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant