Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Draait je beddengoed in elkaar tijdens het wassen of drogen? Zo voorkom je dit

zo-voorkom-je-dat-beddengoed-in-elkaar-draait-in-de-trommel.jpg

Wil je je net gewassen beddengoed uit de trommel halen, blijkt het helemaal in elkaar gedraaid. Vooral als je beddengoed in de droger in elkaar draait kan het ervoor zorgen dat het niet goed droog wordt. Onhandig. Daarom hebben we een paar simpele tips voor je op een rijtje gezet om dit probleem voortaan te voorkomen. 

En dit is de reden dat je beddengoed in elkaar draait.

Beddengoed draait in elkaar 

Het lijkt soms wel een hele bevalling om je schone lakens, slopen en dekbedovertrekken weer uit die was- of droogtrommel te krijgen. Dat komt omdat je beddengoed in de trommel zowel naar links als naar rechts draait, waardoor al je was flink in de knoop kan komen. Dat gebeurt vooral tijdens het centrifugeren. Hierdoor ontstaat een grote bal aan was die vervolgens in de droger niet op alle plekken goed droog wordt.

Je kunt dit probleem voorkomen door beddengoed met knoopjes of een rits aan de onderkant eerst te sluiten voordat je ze in de was gooit. Maar mocht je alleen open lakens hebben, dan zijn er gelukkig ook nog een paar andere oplossingen.

Sokkenknijpers en elastiekjes

Om ervoor te zorgen dat je beddengoed niet meer in elkaar draait tijdens het wassen of drogen kun je het uiteinde van de stof het beste vastbinden. Bijvoorbeeld met een elastiekje of sokkenknijpers. Doordat de opening nu afgesloten is kan de stof niet meer in elkaar verwikkeld raken en één grote prop vormen. 

Lees ook: Dít is de reden dat je een dekbedovertrek altijd binnenstebuiten moet wassen

Opvouwen 

Een andere oplossing is om van je beddengoed een pakketje te maken voordat je het in de trommel stopt. Dat doe je door de opening van je lakens een paar slagen naar binnen te vouwen en vervolgens de rest van de stof op te vouwen. Ook hierdoor zal de stof minder snel in elkaar verwikkelen, maar wordt je beddengoed wel goed droog. 

Tennisballen

Als laatste kun je een paar tennisballen bij je beddengoed in de droger gooien. Het stuiteren van de tennisballen tussen je was door voorkomt dat je beddengoed in elkaar verstrengeld raakt. Daarnaast zorgt een tennisbal in de droger ook voor minder kreukels in je was en schijnt het zelfs de droogtijd te versnellen. Ook vermindert de tennisbal de statische elektriciteit in de droger. Let wel op: gebruik oude tennisballen. Nieuwe ballen kunnen namelijk kleurstof afgeven op je was. Je kunt je tennisballen ook eerst wassen om zeker te weten dat ze schoon en pluisvrij zijn. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.       

Bron | Slimhuishouden, PureWow
Beeld | Getty Images

Margriet 03

Margriet 03 ligt nu in de winkel! Een extra dik nummer in het teken van body positivity, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Ook lees je een openhartig interview met Tjitske Reidinga, 59x zo houd je je relatie leuk en spannend én een aantal verre familierecepten. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant